Traditioneel rood en groen is te zien bij het thema Velvet Beauty.
Traditioneel rood en groen is te zien bij het thema Velvet Beauty. Foto: Bob Awick

X-mas Shopping Night bij Life & Garden Eemnes

EEMNES - Tuincentrum Life & Garden Eemnes aan de Gooiergracht is al klaar voor de komende kerst en organiseert donderdag van 19.00 tot 21.30 uur een speciale X-mas Shopping Night.

Klanten worden verwelkomd met een drankje en krijgen op deze speciale koopavond op een groot deel van het assortiment 20% korting. Daarnaast zijn er in het tuincentrum tientallen kraampjes van ondernemers die hun koopwaar aanbieden. Wie bovendien meer dan 10 euro besteedt, krijgt een gouden enveloppe met kans op een leuke prijs. "Dat kan een beautybon zijn, een kortingsbon van de deelnemende bedrijven of de hoofdprijs, een verzorgd dagje naar Texel", vertelt Aalt de Bruin.

Erwtensoep voor goede doel
"Er komt ook een groep jongeren die ieder jaar in de zomer naar Moldavië gaan om kansarme kinderen een leuke vakantie te bieden, 'Eemland voor Moldavië'. Zij verkopen die avond erwtensoep. De opbrengst gaat geheel naar het goede doel." Poppie Power speelt viool en draagt een speciale jurk die lijkt op een kerstboom. Daarop hangen allemaal briefjes met namen van kerstliedjes. "Klanten kunnen er een uitkiezen die zij speciaal voor hen speelt."
Het is de derde keer dat Life & Garden Eemnes dit organiseert. "Bij de vorige edities liepen hier honderden mensen rond", vertelt Aalt. Hij runt het tuincentrum, terwijl zijn broer Kees het hoveniersbedrijf runt. "We verstaan ons vak. We zijn in 1984 met dit tuincentrum begonnen als Gebroeders de Bruin. Zeven jaar geleden werden we franchiser bij Life & Garden. Het tuincentrum is steeds meer een detailhandel geworden met als drie belangrijke pijlers thuis, tuin en dier. We zijn in alle drie sterk. Als het buitenseizoen op zijn eind loopt, dan gaan mensen meer naar binnen. Ook daar hebben wij een assortiment voor en natuurlijk onze kerstartikelen."

Vier thema's
Dit jaar kent Life & Garden Eemnes vier kersthema's: Winter Hideaway met veel sneeuw, witte accessoires en een tintje zachtblauw, Velvet Beauty, de warme tinten met veel rood en groen, Softly does it heeft veel paarse en roze pasteltinten en koper, blauw en stoere elementen sluiten de rij bij Autumn Rush.
Op de speciale koopavond zijn daarnaast onder andere de volgende bedrijven aanwezig: Ingrid Rozenberg met zelfgemaakte sieraden, MaWi Lampen, Eveline Mulder met sjaals en sieraden, Gooise Ballonnen, Amanda Spoel met glazen kralen, Schoonheidssalon Anke, Karin Slegh naaiatelier 't Gooi, Leer & Zo, DA Eemnes, Hetty Eybers, 12BCool, Vintage & Meer, Stars By Daan, vogeltaartjes van Moon, made by Bec's, Slagerij Spoelder, Aloë mens en dier, Roos en Tijn Kinderkleding, de creatieve Mus en Postzak en Meer. "Wie de navigatie wil gebruiken om langs te komen, moet Gooiergracht 161 in Laren intypen. Anders kom je niet bij ons uit."