Vol verwachting klopt ons hart ... de Sint wordt opgewacht door honderden kinderen.
Vol verwachting klopt ons hart ... de Sint wordt opgewacht door honderden kinderen. Foto's: Bob Awick

Sinterklaasintocht Hart van Huizen

HUIZEN - Sint is weer in Nederland en is ook in Huizen aangekomen afgelopen zaterdag. Wie de Sint nogmaals wil verwelkomen is vrijdagavond welkom in het Hart van Huizen. Hier wordt de goedheiligman om 18.30 uur verwacht.

Vanaf 18.00 uur is het al gezellig in het centrum van Huizen, in afwachting van de komst van Sinterklaas. Na een korte ontvangst gaat Sint met zijn paard en Pieten voorop in de lampionnenoptocht. De stoet loopt via de Achterbaan, Havenstraat, Voorbaan, Kerkstraat, Raadhuisstraat, Havenstraat, rond de kerk en Kerkstraat weer terug naar het Oude Raadhuisplein. Dan wordt er gezongen en feest gevierd. Daarna gaat Sint naar bed in zijn slaapkamer aan de Achterbaan 18. De volgende ochtend wil hij graag op straat ontbijten met de kindertjes uit Huizen. Tussen 09.00 en 12.00 uur kunnen zij met Sint en de Pieten een broodje pepernoot komen eten aan tafel, aansluitend aan de markt op de Lindenlaan en Voorbaan. Het hele programma staat op www.havenvansint.nl.
Wie de intocht in de haven nogmaals wil bekijken kan terecht op onze website www.HuizerNieuws.nl. Daar staat een filmpje van Ron Exalto van Elvic HD Videoproductions in het kader van de documentaire 'Huizen 2014'.

Ik zie hem al staan ... als hij de haven invaart.
Dag Sinterklaasje ... blij dat u er bent ook al is het miezerig en koud.
En we zingen en we springen en we zijn zo blij ... dansen de Pieten er lustig op los.