Esther Apituley op haar viool.
Esther Apituley op haar viool. St. Kunst & Cultuur Huizen

Kunstcafé met muziek en Milou van der Will

HUIZEN – Esther Apituley, Milou van der Will, Fransje Sydzes en Ani Avramova zijn de gasten van het Kunstcafé volgende week woensdag 26 november om 20.00 uur in de Boerderij aan de Hellingstraat.

Esther Apituley is hoofdvakdocente aan het Sweelinck Conservatorium en de stuwende motor achter het grote Viola Viola Festival. In haar presentatie in het Kunstcafé betrekt zij het publiek door middel van een interactief concert. Ze heeft als specialisatie altviool en is een bevlogen ambassadrice voor dit instrument. Ook zal Esther filmpjes vertonen over het Viola Viola Festival.

Bloed
Milou van der Will is een Huizense thrillerschrijfster. Haar nieuwste boek heet 'In mijn bloed'. Ze werd geboren in 1985 en in oktober 2010 debuteerde ze met de spannende roman 'Rood licht'. Het boek oogstte veel lof en werd zelfs genomineerd voor de titel 'Beste vrouwenthriller van het jaar'. Haar tweede thriller 'Breekijzer' verscheen in 2012. En nu dan haar boek 'In mijn bloed'.
Actrice Fransje Sydzes en concertpianiste Ani Avramova delen hun passie voor muziekonderwijs op school. Samen maakten ze de voorstelling 'Belle en de Gevallen Noot', waarmee ze langs theaters en scholen trekken. De voorstelling past in één lesuur in het muziekonderwijs. Op speelse wijze komt er veel aan bod tijdens het stuk waarin Ani Avramova piano speelt: componeren, notenschrift, samen muziek maken is leuk, improviseren, klassieke muziek, swing, kinderliedjes en performance.
Het Kunstcafé is gratis toegankelijk, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. De zaal is open vanaf 19.30 uur.