Dit werk van Hester van Dapperen is te zien in de Kunstroute Louette Fontein, die de 28e wordt geopend.
Dit werk van Hester van Dapperen is te zien in de Kunstroute Louette Fontein, die de 28e wordt geopend.

donderdag 27 november

Lezing

Boekhandel Flevo staat in het teken van taal en Salomon Kroonenberg houdt een lezing. De lezing en zijn boek 'De binnenplaats van Babel' gaan over het raadsel van de spraakverwarringen. Tijd: 20.00 uur. Entree: € 5,-. Aanmelden via www.boekhandelflevo.nl.

Muziek met peuters

Basisschool De Wegwijzer in Eemnes start i.s.m. De Gooische Muziekschool met een lessenserie voor peuters en hun (groot)ouders. Van 09.30 tot 10.30 vindt een gratis kennismakingsles plaats. Vanaf januari kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een cursus van acht lessen. De Wegwijzer, Vierkante Bosje 35 Eemnes. Opgeven via 035-6936596.

Ernst Jansz

In Singer Laren vindt een optreden plaats van Ernst Jansz, waar hij zijn mooiste liedjes zal zingen. Jansz zingt en vertelt zijn Indische sprookjes en wordt daarin ondersteund door muziek en schaduwspel. Tijd: 20.15 uur. Toegangsprijs: € 25,-.

Muzikale avond

Voor een muzikale Thanksgiving kunnen geïnteresseerden terecht bij in 't Meenthuis. Muziek wordt verzorgd door de Dirt Road Music Band van John Leahy en de vier dames van de groep 4Sisters uit Bussum. Tijd: 19.30 uur. Entreeprijs: € 5,-. Deltazijde 3-01 op de Blaricummermeent.

vrijdag 28 november

Caberet

In de cabaretvoorstelling 'Zo zijn we niet getrouwd' neemt Margriet Bolding verschillende relaties onder de loep. Tijd: 20.15 uur. Entree: € 11,-. Theater De Hasselbak, Hasselaarlaan 1D in Eemnes. Kaarten bestellen via www.hasselbak.nl.

Mamacafé

A.s. moeders, ouders met hun baby en peuters tot vier jaar zijn welkom in wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 in Huizen. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur.

Concert

Dit seizoen worden er in Theater aan de Brink in Laren weer klassieke concerten gegeven. In samenwerking met Uylenspyghel Classics zijn gerenommeerde én beginnende meesterpianisten geselecteerd. 28 november is dat pianiste Sofja Gülbadamova uit Moskou. Entree: volwassenen € 15,- , studenten € 10,- en tot 18 jaar gratis. Aanvang: 20.15 uur. Reserveren via 035-7513991.

Opening expositie

De kunstcommissie van De Trappenberg verzorgt de verkoopexpositie van Hester van Dapperen, Ottilie van Dapperen-Ballot en Wouter van Dapperen. Carla Uitenbroek-van Hassel opent de expositie om 17.30 uur in de Kunstroute Louette Fontein in Huizen. Sasha van Dapperen zorgt voor de muzikale begeleiding.

Winterfair

Net als vorig jaar is er in 't Visnet in Huizen een gezellige Winterfair met een zeer gevarieerd aanbod van standhouders. De toegang is gratis. Vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur aan de De Ruyterstraat 7.

zaterdag 29 november

Danscafé

Er is weer een danscafé bij Dance-Point Dancemasters aan de Havenstraat 305d Huizen. Tijd: 20.30 tot 24.00 uur. Entree is gratis.

Rommelmarkt

In wijkcentrum Hollebok in Huizen wordt een rommelmarkt gehouden. Tijd: 09.30 tot 16.00 uur.

Cursus reanimatie

Mensen die ook willen helpen als er een ongeval is kunnen de reanimatiecursus volgen van EHBO vereniging Blaricum. De cursus wordt gegeven om 09.30 en 13.00 uur en duurt twee uur. Kosten € 19,50 incl. lesmateriaal - certificaat - consumptie. Sportpark Oostermeent, Hendrik Smitlaantje 2 Blaricum. Aanmelden via 035-52 502 77.

Postzegels ruilen

Postzegelvereniging Huizen en omstreken houdt een ruilbeurs in het gebouw de Zenderkerk, Borneolaan 30 in Huizen. Om 14.00 uur begint de veiling, het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn veel stockboeken aanwezig. Toegang is gratis.

Pepernotenparty

Er wordt een pepernotenparty gegeven in (Y)our Place, de jongerenruimte van wijkcentrum De Malbak. In de ruimte worden dansspelletjes gedaan en opdrachten volbracht en er zal een sintsfeer gecreëerd worden. DJ Lucas zorgt voor de muziek en de party is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Kaartjes kosten € 3,50.

Repair Café

Van 10.00 tot 13.00 uur wordt in De Draaikom 2 in Huizen een Repair Café gehouden. Vrijwilligers helpen bij reparaties aan kleding, elektronica en allerhande spullen en er zal koffie klaarstaan.

Kringloopwinkel

Bij de kringloopwinkel van Stichting Servitas zijn volop kerstartikelen te koop. Daarnaast is er een groot assortiment aan meubels, huishoudelijke artikelen en kleding. De opbrengst van de kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en mindervaliden in de samenleving. Tijd: 10.00 tot 14.00 uur. Poolvos 2 in Huizen.

Bingo Gooikikkers

Er is weer bingo bij de Gooikikkers. De zaal gaat open om 20.00 uur en het eerste kopje koffie of thee is gratis. De bingo wordt gehouden in het Kwaakhuis, Trekkerweg 3 te Huizen.

BOERenMARKT

Tijdens de maandelijkse markt worden (h)eerlijke en pure producten verkocht. De Gasconnekoeien staan op stal en zijn te koop, evenals brood, gebak, zuivel, groenten en fruit, honing, jam, olie en andere heerlijkheden. Er is warme koffie/thee, chocomel, glühwein en oma's appeltaart. Meentweg 37, Eemnes.

zondag 30 november

Gospelkoor

Gospelkoor 'El Shaddai', wat 'De Almachtige' betekent, komt naar Huizen voor een unieke Advent zangavond. Het koor wordt begeleid door hun eigen band. Spreker Andries Knevel (EO) zal zich bezighouden met het thema 'Alweer kerst'. Tijd: 19.00 uur. Toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten. Kruiskerk, hoek Naarderstraat/K. Doormanlaan.

Sweet Sunday

Het is koopzondag in Laren. Mensen die een dagje willen shoppen of willen lunchen kunnen terecht in Laren. De winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. Er is gratis parkeergelegenheid voor auto's en speciaal vandaag zijn er verschillende aanbiedingen.

Ben & Company

Het trio Ben & Company speelt in Grand Café 't heertje in De Graaf Wichman. Tijd: 14.00 uur. Kosten: € 3,50.

Rouwcafé

De inleiding van het Rouwcafé Gooi- en Eemland wordt verzorgd door Jeroen van der Plasse en gaat over de verschillende fases van het rouwproces. Tijdens het Rouwcafé staat de Gooise koffietafel klaar. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur. Toegang is vrij. Wijkcentrum de Bongerd, Jhr. C. Roelllaan 17 Eemnes.

maandag 1 december

Music in life

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen bij Music in Life in twee middag- of avondsessies genieten van een breed scala aan kerstmuziek. Tijd: 14.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 22.00 uur. Prijs: € 48,- voor twee sessies. Inschrijven via: info@musicinlife.nl. De tweede sessie wordt gegeven op 8 december. Nieuweweg 29G, Laren.

Culturele middag

Tijdens de maandelijkse culturele middag van Versa Welzijn voor volwassenen en senioren geeft Antoinetty van den Brink, voorzitster van de Historische Kring Laren, een lezing. Diverse aspecten van het oude en nieuwe Laren komen aan de orde. Tijd: 14.00 uur, om 13.30 gaat de zaal open. Kosten: € 5,-. Brinkhuis Laren.

1 december tot 9 februari

Cursus Windows 8/8.1

SeniorWeb Eemnes geeft cursussen in de Bibliotheek van Eemnes. De cursus Windows 8/8.1 is voor beginners die hiervan nog weinig tot geen kennis hebben. De cursus bestaat uit negen lessen, deze worden gegeven op de maandagochtend van 09.30 tot 11.30 uur en gaan ook over internet en Windows Live Mail. Kosten: € 112,50, exclusief € 20,00 voor het lesboek. Aanmelden via: eemnes.seniorweb.nl/Cursussen.

dinsdag 2 december

Workshop Glas-in-lood

De kerstworkshop 'glasfusing gecombineerd met glas-in-lood' van Kitty Glas-in-Lood bestaat uit twee dagen. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Prijs: € 39,50 p.p. Meer informatie: www.kittyglasinlood.nl.

woensdag 3 december

Rijbewijskeuring

Er vindt een rijbewijskeuring plaats voor mensen wier rijbewijs verloopt en een medische keuring nodig hebben omdat zij 75 jaar of ouder zijn. Kosten: € 30,- voor de 75+ B/E keuring, € 50,- voor chauffeurs jonger dan 75 jaar met C/D/E-rijbewijs. Meenemen: Eigen verklaring met Geneeskundig verslag, rijbewijs, medicatie en een urinecontainer met urine. Locatie: Holleblok 2 in Huizen. Afspraak maken via 0516-514574.

donderdag 4 december

Rijbewijskeuring

75-Plussers moeten in verband met de verlenging van het rijbewijs iedere vijf jaar medisch gekeurd worden. Via Versa Welzijn kan dit voor € 30,-. Meenemen: volledig ingevuld keuringsformulier, flesje urine en volledig overzicht van medicijngebruik. Contant betalen. 't Vuronger, Schoolstraat 6 te Huizen. Aanmelden via 035-528 82 60.

Brei-haakcafé

Liefhebbers van breien en haken kunnen terecht in het brei-haakcafé in het Brinkhuis. Ook mensen die het breien en haken nog willen leren kunnen een bezoek brengen. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Er moet eigen materiaal meegenomen worden, deelname is gratis.

Workshop servetten

In de Bibliotheek, vestiging Eemnes, is een workshop 'kerstdennenappel maken van servetten' te volgen, onder leiding van Jannie Bout. Van 10.00 tot 12.00 uur.

Ernst Jansz treedt met zijn band de 27e op in Singer. Foto Hugo Rikken.