Bij de nieuwe zaak Pockets Laren vind je alles voor je slaapkamer op één plek.
Bij de nieuwe zaak Pockets Laren vind je alles voor je slaapkamer op één plek.

Binnen zes weken complete winkel gerealiseerd

LAREN – Mooi aangekleed, sfeervol en persoonlijk advies: daar draait het om bij Pockets Laren, de nieuwe beddenzaak met woonaccessoires. Alles voor je slaapkamer op één plek. Pockets Laren is open sinds 13 november.

door Barbara Schriek

Al twintig jaar hebben Martin en Hanneke van Driel hun eigen ontwerpstudio, gespecialiseerd in de woonbranche. Ze doen het complete plaatje: ontwerp, uitvoering en styling. Niet verwonderlijk dat Erik Nijland daarom naar hen toekwam voor zijn nieuwe project. Hij produceert bedden en levert aan detaillisten, maar wilde zijn marktgebied uitbreiden door middel van eigen winkels.

Ze startten 'from scratch'. "Naarmate we er meer en meer over spraken, vond ik alles steeds leuker worden", vertelt Hanneke van Driel. "Binnen zes weken hadden we een complete winkel gerealiseerd. Erik en ik hebben beiden de knowhow, dus we konden snel schakelen. We zijn nu beiden eigenaar." De manier van werken was niet nieuw. Dit hadden ze al honderden keren gedaan voor anderen, maar nu ze het voor zichzelf moesten doen… "Het was een apart gevoel. Wat we al die jaren voor anderen hadden gedaan, deden we nu voor onszelf. Onwerkelijk, maar ook heel erg fijn."
En zo werd Pockets Laren aan de Torenlaan een feit. Je kunt er terecht voor een complete slaapkamer met boxsprings, woonaccessoires, sfeerverlichting en bedtextiel. En ideaal nu zo vlak voor de feestdagen: een badjas in je schoen of onder de boom. Speciaal is dat ze het officiële dealerschap hebben van Caresse boxspringbedden.

Op de vraag wat hen onderscheidt van andere meubelzaken, antwoordt Van Driel resoluut: "De prijsstelling. We zitten in het middensegment. We hebben korte levertijden en we hebben veel mogelijkheden. Op ons private label is er zelfs maatwerk mogelijk. En het complete aanbod is natuurlijk ook mooi meegenomen."

'Op ons private label is er zelfs maatwerk mogelijk'

En de naam Pockets? Die zegt precies wat ze verkopen, legt Van Driel uit. "Boxspringbedden hebben pocketveren. Dat is vering met een zakje erom. Zo zijn we op de naam gekomen. We hadden eerst wat anders, maar dat was te lang. Dit is kort maar krachtig."

Pockets Laren is open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en verder op afspraak. Maar Pockets komt net zo lief thuis langs voor advies. Tot slot nog een leuke tip voor komend weekeinde: ook Pockets aanstaande zondag open tijdens 'Sweet Sunday'.