Fabrice en Claudia: 'Onze droom om zelf een restaurant te beginnen op een toplocatie is uitgekomen.'
Fabrice en Claudia: 'Onze droom om zelf een restaurant te beginnen op een toplocatie is uitgekomen.' Foto: Geja Lahpor

Restaurant De Goede Gooier: sfeervol en eigentijds

BLARICUM - Aan de rand van hei en bos én niet ver van de A1: een betere locatie kun je niet bedenken voor je restaurant, vonden Fabrice en Claudia toen ze het restaurant overnamen. De Goede Gooier aan de Crailoseweg 151 in Blaricum ligt bovendien op historische grond. Het restaurant is gebouwd in 1953, nadat de grond werd gekocht van de erfgooiers.

door Geja Lahpor

"Onze droom om zelf een restaurant te beginnen op een toplocatie is nu uitgekomen", vertelt Fabrice, die eerder in 3-sterrenrestaurants in Frankrijk werkte en ook in Nederland als chef-kok bij een gerenommeerd restaurant werkzaam was. "Een ruim terras grenzend aan de hei en twee extra vergader- of feestzalen maken het plaatje compleet."

Passend eigentijds
In februari van dit jaar was het zover. Het echtpaar Fabrice en Claudia wilde na de overname van het restaurant hun eigen sfeer creëren, passend bij de omgeving, maar wel eigentijds. Een sfeervol interieur was het resultaat. Harmonieuze grijstinten en mooie verlichting maken het geheel tot een combinatie van romantisch en chic, maar ook van deze tijd. "We krijgen veel positieve reacties van onze vaste en nieuwe gasten", glimlacht Claudia trots.
Wil je na een heerlijke wandeling op de hei alleen even een kopje koffie drinken met huisgemaakte appeltaart of een glaasje wijn nuttigen? Dat kan. Als het mooi weer is, is het terras favoriet, zelfs nog in de late herfst.Fabrice heeft de Franse keuken geïmporteerd. Claudia weet dat hij bepaald niet met de Franse slag werkt. "Tot in de details besteedt hij veel aandacht aan de gerechten." Fabrice: "Alles wordt door onze koks dagelijks vers bereid. Als een gast toch iets anders wil dan op de kaart staat, is dat mogelijk, want: kan niet, bestaat niet." De prijzen van een lunch variëren van 12,50 tot 35 euro. Het voorgerecht 'De Goede Gooier Burger' met huisgerookte zalm en garnalen in filodeeg blijft onverminderd populair. Er is al een 3-gangendiner vanaf 34,50 euro. Uiteraard kan er ook à la carte gegeten worden.

Vergaderen
De vergader- of feestzaal boven heeft eenzelfde sfeervolle inrichting als het restaurant, zo ook de borrel-, wijnproeverij- of vergaderruimte beneden. Daar kunnen presentaties, workshops of seminars worden gehouden, maar ook familiebijeenkomsten. Een beamer en een scherm zijn aanwezig. De ruimte is geschikt voor maximaal 90 personen. "Bekende en minder bekende mensen vergaderen hier regelmatig", licht Fabrice toe. Het prachtige uitzicht op de hei is vrijwel overal vanuit het restaurant te zien.

"Wij zijn met kerst open. We hebben dan een exclusief kerstdiner. De avonden zijn al vol, maar voor de lunch is nog plaats", besluit het echtpaar met zichtbare passie.