Belle's All Stars treedt zondag op in 't heertje in Huizen.
Belle's All Stars treedt zondag op in 't heertje in Huizen.

donderdag 4 december

Last minute
dichtservice

Om de dichtpieten een handje te helpen, hebben het HuizerNieuws en Boekhandel Flevo de handen ineengeslagen voor een 'last-minutedichtservice'. Van 16.00 tot 20.00 kunnen mensen die hier gebruik van willen maken gewoon binnenlopen bij Boekhandel Flevo aan de Voorbaan 35 in Huizen.

Brei-haakcafé

Liefhebbers van breien en haken kunnen terecht in het brei-haakcafé in het Brinkhuis. Ook mensen die het breien en haken nog willen leren kunnen een bezoek brengen.
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Er moet eigen materiaal meegenomen worden, deelname is gratis.

Themaochtend
en workshop

Tijdens de themaochtend in de Bibliotheek, vestiging Eemnes, is een workshop 'kerstdennenappel maken van servetten' te volgen, onder leiding van Jannie Bout. Aan deze ochtend zijn geen kosten verbonden. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.

Introductie
Mindfulness

Mensen die veel stress ervaren in hun leven en willen leren hoe ze somberheid, gepieker en negativiteit de baas zijn kunnen kennis maken met mindfulness in Yogacentrum Surya, Logger 8 in Huizen. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 5,-. Opgeven via: 035-5258410.

zaterdag 6 december

Repair Café

Tijdens het Repair Café Laren zijn reparateurs aanwezig om kapotte huishoudelijke apparatuur te maken. Ook hoort herstel van beschadigde kleding tot de mogelijkheden.
Tijd: 10.00 van 13.00 uur. Zorgcentrum Johanneshove, Eemnesserweg te Laren.

Opening expositie

De expositie van de Larense kunstenares Annemarie Bitter wordt officieel geopend door drs. Karel Loeff, directeur Heemschut en oud-voorzitter Historische Kring Laren. Daarna zal het eerste exemplaar van het boek 'De stille aandacht in het werk van Annemarie Bitter' worden overhandigd aan burgemeester Elbert Roest van Laren.

zondag 7 december

Jazzoptreden

Belle's All Stars, de zevenkoppige dixielandband, maakt zijn opwachting in Grand Café 't heertje in De Graaf Wichman. De band maakt losse, ongedwongen jazzmuziek. Tijd: 14.00 uur. Kosten: € 3,50.

maandag 8 december

Dans/oefenavonden

De dans/oefenavonden van de Klepperman van Elleven, een folkloristische dansgroep bestaande uit verschillende leeftijdsgroepen in Laren, zijn weer begonnen. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens te komen kijken en wellicht mee te oefenen. De avonden worden gehouden in de Blokhut van Speeltuinvereniging Ons Genoegen, Smeekweg 104 in Laren. Tijd: 19.50 tot 21.30 uur. Meer informatie: www.kleppermanvanelleven.nl.

dinsdag 9 december

Informatieve bijeenkomst zorgverlening

Tijdens de informatieve bijeenkomst over informele zorgverlening worden aanwezigen op de hoogte gebracht over de ontwikkelingen, wet en regelgeving en ondersteuningsmogelijkheden voor de zorg.
De bijeenkomst wordt gehouden in het Brinkhuis in Laren, van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 20,- inclusief usb-stick met informatie. Aanmelden via: www.klooster-rebel.nl.

Lezing Epifanie

Desiree Krikhaar geeft een lezing in kerkgebouw De Engel in Huizen. Zij neemt aanwezigen mee in de wereld van de ikonen met als onderwerp Epifanie (openbaring). Aan de hand van beeldmateriaal maakt Desiree aanschouwelijk wat Epifanie inhoudt in deze kerk. Tijd: 20.00 uur. Cesar Francklaan 13. Toegang: € 7,50, cursisten Ikonenatelier Arti et Orbi gratis.

Lasergamen

Alle jongeren van 10 t/m 18 jaar uit Blaricum, Eemnes en Laren zijn uitgenodigd om tegen elkaar te strijden. Er vindt een lasergamewedstrijd plaats op een buitenlocatie, dicht bij (Y)our Place op het Burgemeester Tydemanplein 3 in Blaricum. Tijd: 19.00 tot 21.00 uur. Kosten: € 2,-. Inschrijven via: elindoorn@versawelzijn.nl, vol=vol.

woensdag 10 december

Music in life

Music in Life draagt bij aan de kerstsfeer door liefhebbers van klassieke muziek in twee middag- of avondsessies te laten genieten van een breed scala aan kerstmuziek. Er wordt toelichting bij religieuze en wereldlijke werken gegeven. Tijd: 14.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 22.00 uur. Prijs: € 48,- voor twee sessies. Inschrijven via: info@musicinlife.nl. De tweede sessie wordt gegeven op 19 december. Brede Englaan 28, Huizen.

Kerstmarkt Visio

Tijdens de kerstmarkt van Visio Wonen & Dagbesteding Elizabeth Kalishuis in Huizen verkopen cliënten zelfgemaakte ambachtelijke producten. Er is livemuziek en een kraam met verse erwtensoep en wafels. Voor de kinderen zijn er workshops: chocolade maken en haarvlechten. Tijd: 11.00 tot 16.30 uur. Bovenweg 2 in Huizen.

donderdag 11 december

Lezing

NOS-verslaggeefster Pauline Broekema komt naar Boekhandel Flevo. Zij vertelt over haar boek 'Het Boschhuis' en haar familiegeschiedenis die zich voor een groot deel in Muiderberg afspeelde. Tijd: 20.00 uur. Voorbaan 35 in Huizen. Entree: € 5,-. Aanmelden via: www.boekhandelflevo.nl.

Workshop Glas-in-lood

De kerstworkshop 'glasfusing gecombineerd met glas-in-lood' van Kitty Glas-in-Lood bestaat uit twee dagen. Op de eerste avond, 11 december, wordt het glas voor het windlicht en de versiering gesneden. Vervolgens gaat dat in de glasoven. Op de tweede avond, 18 december, worden de glasplaatjes in het lood gezet en wordt het lood gesoldeerd. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Prijs: € 39,50 p.p. Meer informatie: www.kittyglasinlood.nl.

Parkinson café

Tijdens het Parkinson café Laren wordt traditiegetrouw in december creatief gewerkt. Er kunnen kerststukken gemaakt worden en geschilderd. Meenemen: een bakje en snoeischaartje voor het kerststuk en een schort voor het schilderen. Tijd: 14.30 uur. Kosten: € 4,-. Inschrijven via: 035 5267803. Werkdroger 1, Laren.

Lezing Hollands
Siberië

Schrijfster Mariët Meester houdt een lezing over haar nieuwe boek, Hollands Siberië. Het boek is behalve een psychologische roman vooral een portret van Veenhuizen, een wereld in het klein en vermoedelijk een van de meest strak geordende gemeenschappen van Nederland. Tijd: 20.00 uur. Toegang: € 8,50. Bibliotheek Huizen.

Social media
voor werkzoekende

Slim inzetten van social media kan tegenwoordig bij de zoektocht naar een baan haast niet meer ontbreken. Hoe sociale media werken, wat LinkedIn is en hoe vacatures te vinden zijn op Twitter komt aan bod tijdens de interactieve en praktische training in Centrum voor Bloei & Ontwikkeling, Constructieweg 11 in Huizen. Tijd: 09.00 tot 12.00 uur. Mensen met een eigen laptop of tablet dienen deze mee te nemen. Aanmelden via: 06-20097717.

Opgewekt naar nul
op de meter

Stichting Eemnes Opgewekt naar Nul op de Meter houdt een informatieavond over het concept om de energierekening te verlagen. De gemeente geeft voorlichting over duurzaamheidssubsidie en Enjoy Energy geeft uitleg over de thermografische kaarten die zijn gemaakt aan het begin van dit jaar. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de woningscan, waarbij de stichting een plan op maat maakt voor een lage energierekening. Tijd: 19.30 uur. Toegang is vrij. Locatie: De Hilt.

tot woensdag 31 december

Expositie Annemarie Bitter

De Larense kunstenares Annemarie Bitter exposeert haar werk aan de kunstmuur van het Brinkhuis. Haar stijl wordt beschreven als verstild, poëtisch en van binnenuit. De werken zijn ook te koop. Brinkhuis , Brink 29 Laren.

tot dinsdag 6 januari

Expositie Eemnesser Schilderskring

De Eemnesser Schilderskring exposeert olieverfschilderijen van de leden. De Schilderskring komt elke woensdag van 09.30 tot 12.30 uur bijeen in de Koepelzaal in De Hilt, Eemnes. De onderwerpen worden aan de mogelijkheden van de persoon aangepast en iedereen schildert datgene waar hij geheel achterstaat. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

tot dinsdag 13 januari

Verkoopexpositie

De verkoopexpositie van Hester, Ottilie en Wouter van Dapperen is te zien in Kunstroute Louette Fontein in Huizen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en zondag van 13.30 tot 18.00 uur.

tot woensdag 14 januari

Tentoonstelling
BEL-kantoor

Tijdens de expositie poëtische kunst is een samenwerkingsverband te zien van dichter Gerard Beentjes en schilder Vera Bruggeman en beelden van Michiel Linders. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren van het BEL-Kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes.

tot donderdag 15 januari

De Eemkwasten

Schildersgroep De Eemkwasten exposeert in de Bibliotheek Eemnes. De groep schildert verschillende onderwerpen en de schilderijen worden gemaakt in De Hilt in Eemnes, waar nog enkele plekken vrij zijn.

Dinsdag oefent de Klepperman van Elleven in de Blokhut in Laren.
Foto: www.kleppermanvanelleven.nl