W.H. Singer Jr., De grootsheid van God’s natuur, 1923, olieverf op doek, 100 x 105 cm, Singer Laren
W.H. Singer Jr., De grootsheid van God’s natuur, 1923, olieverf op doek, 100 x 105 cm, Singer Laren

Inloop bibliotheek Huizen in teken van Singer

HUIZEN - De inloopochtend van de Bibliotheek in Huizen aan het Plein 2000 staat woensdag 17 december van 10.45 tot 12.00 uur helemaal in het teken van de activiteiten van het museum en theater Singer.

Anna en William Singer verzamelden kunst en legden de basis van wat nu de Singercollectie is. Als eerbetoon aan haar echtgenoot stichtte Anna Singer in 1956 Singer Laren. Aan haar woonhuis, villa De Wilde Zwanen, liet zij een concertzaal en een museumvleugel bouwen met rondom een prachtige beeldentuin. Anna Singer stelde een groot deel van haar kunstcollectie beschikbaar. Singer Laren heeft deze kunstverzameling de afgelopen zestig jaar uitgebreid en presenteert een actief tentoonstellingsprogramma over Europese kunst van 1880 tot 1950.

Voorproefje
Tijdens de inloopochtend geven conservator Anne van Lienden en haar collega Janine Dudok van Heel een uitgebreid voorproefje van het tentoonstellingsprogramma 2015 dat begint met een groot overzicht van het werk van de modernist Leo Gestel (1881-1941) die behalve schilder eveneens een getalenteerd tekenaar was.

De tentoonstelling is het eerste overzicht van Gestels werk in twintig jaar. De werken komen uit talrijke museale en particuliere collecties, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, het Kröller-Müller Museum, Otterlo, het Van Abbemuseum, Eindhoven en het Stedelijk Museum Alkmaar. Ten slotte wordt het ontwerp voor het nieuwe theater in beeld gebracht en toegelicht.

Reserveren wordt aanbevolen; dit kan via www.bibliotheekhlb.nl.