Winterwandeling door het oude dorp van Huizen

HUIZEN - Het Huizer Museum biedt op zaterdag 13 december een historische winterwandeling aan door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. Dit onder leiding van een ervaren gids.

Deze wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Vanaf het Schoutenhuis lopen deelnemers het oude dorp verder in. De wandeling voert langs diverse boerderijen die Huizen rijk is, langs visserswoningen en voorname huizen van vroegere hangenbazen.

Historie
De gids zal vertellen over de historie, het boerenleven, de visserij en de industrie van Huizen. Naast dit alles vertelt de gids nog leuke anekdotes en wijst op architectonische details: van windvanen tot makelaars, van roeden tot levensbomen. Andere details zijn een originele wasketel, een vrijstaand bakhuis, bijzondere gevels, dichtgemetselde ramen en nog veel meer. Deze heerlijke wandeling kost 3,00 euro per persoon en duurt ongeveer een uur.

Museum
Na de wandeling kunnen deelnemers in het museum nog even nagenieten met een kopje koffie of thee in de koffiehoek. Wie nog tijd heeft om een kijkje te nemen in het Huizer Museum zelf, kan dat natuurlijk altijd. Momenteel is de tentoonstelling Boeren, Vissers, Bouwers te bekijken.