De drie wijzen in de kerststal zijn te bewonderen tijdens de herderstocht.
De drie wijzen in de kerststal zijn te bewonderen tijdens de herderstocht.

Eemnes wordt even Bethlehem

EEMNES - De Evangelische gemeente Eemnes, de Hervormde Gemeente Eemnes en de Heilige Nicolaaskerk organiseren ook dit jaar weer op kerstavond de Herderstocht. Tijdens deze wandeling lopen de deelnemers langs taferelen die te maken hebben met het eeuwenoude evangelische kerstverhaal.

Eemnessers weten het al: op 24 december waan je je in Eemnes even in het plaatsje Bethlehem! Het is de vierde keer dat de herderstocht plaatsvindt. Vorig jaar liepen er zo'n 700 mensen mee.

Herders, engelen en een stal
Tijdens de tocht worden de deelnemers door een engel op pad gestuurd. Door de lichtjes te volgen komen zij langs engelen, herders, soldaten, wijzen en veel meer. Onderweg in de herberg is er tijd voor een hapje om daarna de tocht te vervolgen op zoek naar de koning. Uiteindelijk zullen de deelnemers het kindje Jezus vinden in een stal. De herderstocht is hiermee veelal een geweldig begin van kerst voor zowel jong als oud.

Tickets
Om deel te kunnen nemen aan de herderstocht moet een ticket worden gekocht. Deze zijn vanaf volgende week woensdag, 17 december, te koop bij de Primera in Eemnes en kosten 2 euro per stuk; op is op. De tocht start elke 10 minuten tussen 17.00 en 20.00 uur vanaf 'de Wel' op de Rutger van Rozenburglaan 1. De tijd van vertrek staat op het ticket aangegeven.

Lampionnen
Kinderen krijgen bij de ticket een bouwplaat voor een lantaarn mee. Deze kunnen zij gebruiken tijdens de herderstocht om goed de weg te vinden. Op zondag 21 december tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen de kinderen deze lantaarn kleuren, versieren en de raampjes vullen met vliegerpapier tijdens het 'VIPkids voorpretfeest' in De Hilt aan de Hasselaarlaan. Daarna worden de lantaarns in elkaar gezet en krijgen de kinderen er een lampionstokje bij. Zo zijn zij helemaal klaar voor de herderstocht.

Kinderen die deel willen nemen aan dit voorpretfeest kunnen worden aangemeld door een mailtje met naam en leeftijd te sturen naar vipkids@egeemnes.nl. Dan kan de organisatie zorgen voor voldoende materiaal voor de te maken unieke lantaarns.