Xuezhi Hu leidt het familierestaurant in Huizen.
Xuezhi Hu leidt het familierestaurant in Huizen. Foto: Geja Lahpor

De Gooische Wok een-na-beste wokrestaurant

HUIZEN - Trots vertelt Xuezhi Hu dat de Gooische Wok al drie keer op rij is uitgekozen door Iens als tweede van de top 3 van wokrestaurants in Nederland.

door Geja Lahpor

"Iens beoordeelt restaurants op de kwaliteit van het eten, de service en de inrichting", licht Xuezhi toe als leidinggevende van het familierestaurant. "Wij willen in dat criterium onderscheidend zijn. Mijn ouders hadden eerst een wokrestaurant in Rhenen en zo'n 5 jaar geleden zijn ze hier begonnen. Ik ben opgegroeid in de horeca en na mijn studie aan de universiteit ben ik ook in het restaurant gaan werken omdat ik het erg leuk vind. Het is voor mij een uitdaging en bovendien ga ik graag met mensen om."

Vernieuwd
Het Gooise wokrestaurant zit op de eerste verdieping in het uitgaanscentrum de Graaf Wichman en heeft een leuk uitzicht op het plein. De inrichting is pas geleden geheel vernieuwd. Warme kleuren en eigentijdse luxe tafels en fauteuils vormen met bijbehorende verlichting een sfeervol geheel in het restaurant van maar liefst 800 vierkante meter en 300 zitplaatsen. "Bij ons kun je wokken, Japans grillen, sushi eten, maar er zijn ook Hollandse gerechten. We hebben vlees en vis: voor elk wat wils dus. Je kunt tweeënhalf uur onbeperkt eten inclusief wijn, bier en verse jus d'orange voor 25 euro. Alles wordt dagelijks vers bereid en we hebben daarbij nog een ruime keuze in voorgerechten en desserts.
"Wij willen ons onderscheiden door vernieuwend bezig te zijn. Daarom hebben wij sinds kort de verandering dat onze gasten niet meer in de rij hoeven te wachten tot het gerecht gewokt is. Je kunt zelf eerst de ingrediënten samenstellen en als het gerecht klaar is wordt het aan tafel geserveerd. Onze gasten vinden dit wel zo relaxed. We hebben behalve privé-

Zelf je gerecht samenstellen en daarna aan tafel geserveerd

ook zakelijke gasten en regelmatig zijn hier familie- en bedrijfsfeestjes.

Goede service is voor ons belangrijk, want een gast moet zich hier welkom en thuis voelen. Daarom luisteren we graag naar onze gasten, zoals toen laatst iemand vroeg om Corenwijn, een Nederlandse jeneversoort. Dat hadden we niet en we hebben het nu aan onze drankenkaart toegevoegd."

Prosecco
"Op speciale dagen krijgen onze gasten een leuk cadeautje. Met Moederdag krijgen de moeders een roos en op Vaderdag krijgen de vaders een setje bier. Op 5 december en met kerst krijgen de kinderen een cadeautje. Ook schenken we met kerst en oud en nieuw een heerlijk glas prosecco."