Generation Praise treedt op 21 december op in de Zenderkerk in Huizen.
Generation Praise treedt op 21 december op in de Zenderkerk in Huizen.

donderdag 18 december

Workshop

Tijdens de workshop 'Berichten ontvangen' geeft Dorien Hoogerheide enkele oefeningen om over aarzelingen heen te komen. De aarzeling bestaat over het hebben van een zintuig waarmee we iets kunnen ontvangen. Het zintuig is verbonden met intuïtie, maar gaat dieper. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Kosten: € 30,-. Yogacentrum Surya, Logger 8, Huizen. Opgeven via: 035-5258410.

Lunchpauzeconcert

Het laatste lunchpauzeconcert van dit jaar vindt plaats in de Raadzaal van het Gemeentehuis Eemnes. Er wordt niet zoals gewoonlijk klassieke muziek gespeeld. Het swingende duo Quartier Latin treedt op met Afrikaanse, Andalusische en Latijns-Amerikaanse muziek. Ook spelen zij jazzmuziek. Tijd: 12.00 uur begint de lunch. Concert: 12.30 tot 13.15 uur. Toegang: € 10,-. Reserveren via: 035-5380827.

Veteranen Sociëteit

De bijeenkomst van de Veteranen Sociëteit Huizen vindt plaats in de Brassershoeve aan de Waterstraat te Huizen. Tijd: 15.00 tot 17.00 uur.

Mandalatekenen

De workshop mandalatekenen op een steen begint met geleide meditatie. Daarna wordt er geoefend op papier, waarna de tekeningen ook op de ronde steen worden gemaakt. De workshop is voor beginners en gevorderden en de stenen zijn ongeveer 9 bij 6 cm. Kosten: € 25,-. Dr. Kuyperlaan 28 in Huizen, van 09.30 tot 12.00 uur. www.manondalas.simpsite.nl.

Hanneke Jansen

Begeleid door het Trio Clous van Mechelen zingt de bekende zangeres Hanneke Jansen kerstsongs in 't Meenthuis. Jansen is veelgevraagd vocaliste en treedt vaak op in jazzclubs. Tijd: 19.30 uur. Kosten: €5,-.

Inloop bieb

Tijdens de inloopochtend van de Historische Kring Eemnes en de Bibliotheek maken aanwezigen kennis met de Multitouchtafel, een interactief computerscherm. Multitouchtafels kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan ontmoeting in de bibliotheek. Bezoekers raken spontaan met elkaar in gesprek en vertellen elkaar verhalen naar aanleiding van wat ze zien op de Multitouchtafel. Burgemeester Van Benthem is bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig. Tijd: 10.00 uur.

vrijdag 19 december

Hart van Huizen

Het Hart van Huizen is helemaal in kerstsfeer. Met film, muziek, kraampje en een overdekt Oude Raadhuisplein. Programma: 19 dec (16.00-21.00 uur) Rode Loper Kerstkoopavond met inpakservice van kadootjes en muziek; 22 dec (12.00-18.00 uur) Kerstsfeerplein; 23 dec (10.00-21.00 uur) Kerstsfeerplein plus koopavond met optreden van Vocalgroup Surprise; 24 dec 10.00-17.00 uur Kerstsfeerplein met van 22.00-23.00 uur volkskerstzang op het Oude Raadhuisplein.

Eemnes in kerstsferen

Op het plein voor de Minnehof wordt een kerstmarkt gehouden. Het thema is 'Eemnesser gezelligheid in de donkere dagen'. De organisatie is in handen van stichting Eemnes Bruist. Popkoor Dijksound brengt liederen ten gehore. De markt valt samen met de laatste koopavond voor de kerstdagen. Tijd: 16.00 tot 21.00 uur.

Kerstdiner
Dance-Point

Voor het kerstdiner-dansant bij dansschool Dance-Point wordt de dansschool omgetoverd tot een restaurant in kerstsferen, met een dansvloer voor een dansje. De dresscode voor de avond is gala en het driegangenmenu wordt geheel verzorgd door Beau Geste uit Huizen. Tijdens de diverse gangen zal er livemuziek zijn van SundayMoon. Er is voldoende gelegenheid om tussen alle gangen door te dansen en er worden twee demonstraties gegeven. Deuren open om 18.30 uur. Entree bedraagt € 42,50. Er zijn nog enkele kaarten te koop in de sportschool, Havenstraat 305d te Huizen.

Mamacafé

Ouders met baby's en hun peuterbroertjes en -zusjes tot vier jaar zijn van harte welkom bij het Mamacafé, dat aandacht besteedt aan de kerst. Net als vorig jaar worden er kerstkransen gemaakt. Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 Huizen. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur.

Res-Q & Jessica

Tijdens het feest van danceclassics en soul van Grand Café restaurant 't heertje in De Graaf Wichman bestijgt de band Res-Q het podium, samen met zangeres Jessica Kennedy. Het programma bevat dansklassiekers en disco-, rock- en popnummers. Tijd: 22.30 tot 01.00 uur.

zaterdag 20 december

Kerstconcert Puur

Vocaal Ensemble Puur geeft o.l.v. Paul Snoek haar jaarlijkse kerstconcert in de Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 58 in Eemnes. Bijzonder is dat dit jaar ook harpiste Yolanthe Cornelisse mee zal werken, zowel solistisch als in de begeleiding. Tijd: 20.00 uur. Entree: € 15,-.

Moonlight Shopping
Oostermeent

Winkelcentrum Oostermeent staat vanaf 12.00 uur in het teken van Christmas Shoppen, de winkels zijn speciaal tot 20.00 uur geopend. Er zijn kerstkramen en zangkoren en ook muziekvereniging Irene is aanwezig. Er zijn verschillende lekkernijen te koop, zoals glühwein en snert.

Kerstzang Oude Kerk

In de Oude kerk, Kerkstraat 1 in Huizen, houdt het Hervormd Gereformeerd Verenigingsverband de jaarlijkse kerstzangdienst. Het Chr. Mannenkoor Eiland Urk en enkele solisten treden op. Er is veel samenzang van bekende kerstliederen. Tijd: 19.45 uur. De kerkdeuren gaan open om 19.00 uur. Toegang: gratis. Na afloop is er een collecte.

Kringloopwinkel

De kringloopwinkel van Stichting Servitas is open van 10.00 tot 14.00 uur. Er zijn o.a. voordelige kerstartikelen, meubels, huishoudelijke artikelen, kleding, boeken en dvd's te koop. Van de opbrengst worden ouderen en mindervaliden gesteund. Poolvos 2 te Huizen.

Repair café

Het Repair café wordt gehouden in Wijkcentrum De Bongerd, Jhr. C. Roëlllaan 17 te Eemnes. Van 10.00 tot 13.00 uur staan daar de reparateurs klaar om niet meer functionerende huishoudelijke apparatuur en beschadigde kleding kosteloos te repareren. Eventueel te vervangen onderdelen dienen door bezoekers meegenomen te worden.

zondag 21 december

Concentreren leren

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen bij Praktijk Zo in Huizen meedoen aan de workshop 'Concentreren kun je leren'. Met korte testjes komen aanwezigen er achter waarom zij zich moeizaam kunnen concentreren. Tijd: 10.30 tot 12.00 uur. Kosten: € 25,-. Aanmelden: www.praktijkzo.nl.

Generation Praise

Generation Praise viert de komst van Jezus op aarde met een Christmas Special. Het thema van de avond is 'Jesus is...'. Spreker Gerben Roest onderzoekt samen met de bezoekers het kerstevangelie en gaat nader in op de vragen: Wie is Jezus en waarom is Hij voor ons naar de aarde gekomen? Tijd: 20.30 uur, deur open om 20.00 uur. Zenderkerk, Borneolaan 30 te Huizen.

Festival of Nine
Lessons and Carols

De Bavocantorij van het Muziekinstituut van de Kathedraal van Sint Bavo te Haarlem houdt een Festival of Nine Lessons and Carols in de Basiliek in Laren. Dit festival heeft een oude traditie en gaat terug naar de tijd van koning Hendrik de Achtste. Tijd: 19.30 uur. De toegang is gratis, er is wel een deurcollecte na afloop.

dinsdag 23 december

Kerstconcert

Tijdens het optreden van het internationaal bekende kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts passeren kerstmelodieën de revue in de met kaarsen verlichte Sint Jansbasiliek in Laren. Tijd: 20.00 uur?. Kaarten: € 15,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen t/m 12 jaar?. Brink 31, Laren?. Reserveren via theater@hartvanlaren.nl.

woensdag 24 december

Kerstavond De Engel

Op kerstavond is iedereen om 23.00 uur van harte welkom voor een sfeervolle kerstnachtviering in de Engel, César Francklaan 13 in Huizen. Het thema 'Delen is vermenigvuldigen'. Na afloop is er voor iedereen kerstbrood en glühwein.

Kerstzang

Op het Oude Raadhuisplein wordt de jaarlijkse kerstzang gehouden. Ondernemers van het Hart van Huizen hebben dit jaar een tentdoek opgebouwd waaronder het evenement plaatsvindt. Het uur is gevuld met tekstlezingen door bekende Huizer gezichten, afgewisseld met samenzang onder begeleiding van de Generation Praise band. Warme chocolademelk staat klaar.

donderdag 25 december

Kindje wiegen

Jonge kinderen kunnen Kindje wiegen in de Sint Jansbasiliek te Laren om 15.00 uur. Het geboorteverhaal van het kindje Jezus wordt verteld en er worden bekende kerstliedjes gezongen. Na afloop van Kindje wiegen is er gelegenheid om de kerststal van dichtbij te bekijken. Iedereen is van harte welkom: kinderen, ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes.

vrijdag 26 december

Kerstconcert

Het kerstconcert van Sint Jans Schola vindt plaats in de Sint Jans Basiliek, Brink 31 te Laren. De muziek van door de eeuwen heen heeft direct of indirect met Kerstmis te maken. Kerk is open om 13.30 uur, aanvang is 14.00 uur. De toegang is vrij.

Kerstzangdienst

In de Hervormde Kerk te Eemnes wordt een kerstzangdienst gehouden. Medewerking wordt verleend door de studentenband CHE Live uit Ede, kinderen, diverse gemeenteleden, ds. Peter de Groot en organist Jan Oosterbroek. Tijd: 10.00 uur.

Res-Q met Jessica Kennedy speelt op 19 december in 't heertje in Huizen.