De troosteloze plek aan de Keucheniusstraat 29-31 wordt opgevuld met seniorenappartementen.
De troosteloze plek aan de Keucheniusstraat 29-31 wordt opgevuld met seniorenappartementen. Foto: Bob Awick

Seniorenappartementen op plek snookercentrum

HUIZEN - Het voorstel om minimaal acht en maximaal tien seniorenwoningen te bouwen op de plaats van het voormalig snookercentrum aan de Keucheniusstraat 29-31 is vorige week dinsdagavond goed ontvangen door omwonenden. Ruim veertig mensen toonden hun belangstelling voor de informatieavond over het voorstel in de raadzaal van het gemeentehuis. Het plan werd met instemming ontvangen.

door Geja Lahpor

Wethouder van Ruimtelijke Ordening Marlous Verbeek gaf de aftrap voor de avond, waarbij de belangstellenden volledige inspraak kregen. "Het perceel Keucheniusstraat 29-31 heeft een historie. De laatste jaren is de rust weergekeerd, maar dat is wel eens anders geweest toen er nog een snookercentrum en een horecagelegenheid gevestigd waren. Het perceel heeft nu een andere eigenaar en het gebouw wordt sindsdien door wisselende huurders voor opslag gebruikt", memoriseerde Marlous Verbeek.
"Vanwege het plan dat de huidige eigenaren van het perceel, de gebroeders Spilt, hebben ingediend bij de gemeente, acht de gemeente het wenselijk om de bewoners en omwonenden dit plan voor te leggen en te bespreken, want er ligt nog niets vast."

Seniorenappartementen
Verbeek vond het van belang dat er een goede afstemming met de omgeving plaatsvindt. "Ons voorstel van herontwikkeling is om woningen ofwel appartementen voor senioren te bouwen, want daar is vraag naar. Het worden driekamerappartementen met een oppervlakte van 90 vierkante meter in de vrije sector en met een entree aan de Keucheniusstraat. Het gaat om een kleinschalige locatie in het oude dorp met alle faciliteiten en mogelijkheden. Dan moet er wel een wijziging van het bestemmingsplan plaatsvinden, omdat het nu een bedrijfsbestemming heeft en dit een woonbestemming moet worden."

Passende stijl
Tijdens de 3D-presentatie was te zien dat de woningen in passende stijl gebouwd zullen worden, waardoor het aanzien van de straat verbetert. Na uitleg over stedenbouwkundige voorwaarden en toelichting wat de verandering van woonomgeving betekent voor de privacy, kregen de omwonenden gelegenheid om vragen te stellen.
Een opgeluchte bewoner: "Ik ben blij met dit initiatief, want ik heb jaren gevochten tegen de overlast van het snookercentrum en de horeca. Van mij mogen de woningen er komen." Een andere bewoner vroeg zich bij dit plan af over welke termijn er wordt gesproken, waarop de architect antwoordde dat de bouwtijd zo'n anderhalf jaar zal gaan duren, de voorbereidingstijd niet meegenomen. "Als het meezit kan na het besluit van de raad in het tweede kwartaal van 2015 eventueel begonnen worden met de bouw." Ook wilde een omwonende weten hoe het tijdens de bouw zit met geluidsoverlast, waarop werd gesteld: "Dat valt mee, er hoeft niet te worden gestut, want het is zandgrond."
Uiteindelijk bleek er in de zaal unaniem voldoende draagvlak te zijn voor de uitvoering van de voorgenomen plannen. Een intekenlijst met ideeën voor de te bouwen woningen deed de ronde. Wethouder Verbeek: "We houden u op de hoogte en over de ruimtelijkeordeningsprocedure komt ook nog een informatieavond."

Het definitieve plan kan afwijken van dit sfeerbeeld.