Prinses Irene geeft dit jaar weer een nieuwjaarsconcert.
Prinses Irene geeft dit jaar weer een nieuwjaarsconcert. Foto: Dirk van der Geer

Nieuwjaarsconcert Prinses Irene met Weens randje

HUIZEN - Het nieuwjaarsconcert 'Feest' door het grote orkest van muziekvereniging Prinses Irene vindt traditioneel plaats in de grote zaal van het theater De Graaf Wichman aan Plein 2000 op donderdagmiddag 1 januari van 15.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Het nieuwjaarsprogramma heeft een Weens randje met muziek uit de musical 'Elisabeth' en de ouverture 'Der Zigeunerbaron' van Strauss. Ook staan de Second Suite van Alfred Reed en de 'gouwe ouwe' 'Fiesta cu tres Banda' van Pi Scheffer op het programma. De sfeer tijdens het nieuwjaarsconcert is informeel en kinderen zijn daarom ook welkom.

Jubileum
Muziekvereniging Prinses Irene is in 1945 opgericht en er zal iedere maand in 2015 een bijzonder concert of muzikale activiteit plaatsvinden. Het jubileumprogramma met de maandelijkse evenementen zal tijdens het nieuwjaarsconcert worden bekendgemaakt. Muzikanten van de vereniging zullen basisscholen bezoeken en in het eigen gebouw zullen masterclasses worden gegeven door een of meerdere gerenommeerde musici die ooit bij de vereniging zijn begonnen of er hebben gespeeld.

Gebouw
De muziekvereniging heeft een goed geoutilleerd gebouw aan de IJsselmeerstraat 5a. Het nieuwjaarsconcert met meer dan ruim honderd bezoekers kan hier niet plaatsvinden. In dat geval wijken de orkesten uit naar andere gebouwen, zoals het theater in de Graaf Wichman. Na afloop van het nieuwjaarsconcert is er in een aangrenzende zaal gelegenheid om te proosten en elkaar te ontmoeten. Meer informatie op www.prinses-irene.nl.