"Het belang van onze klant is ook ons belang", zegt Bert Hagedoorn. Foto: Bob Awick

Bert Hagedoorn: 'Droomhuis weer bereikbaar'

HUIZEN - De economie trekt weer aan en dat is duidelijk te merken, zo ervaart makelaar Bert Hagedoorn. Sinds een half jaar neemt de verkoop weer toe, terwijl de huizenprijzen, de hypotheekrente en de overdrachtsbelasting relatief laag zijn. "Mensen kunnen hun droomhuis weer gemakkelijker bereiken."

Zijn makelaarskantoor Hagedoorn Makelaars is gevestigd in een karakteristiek pand aan de Eemlandweg. "Ik ben in dit prachtige pand geboren en opgegroeid en ik heb er al twintig jaar mijn makelaarskantoor in gevestigd", vertelt de bekende Huizer met enige trots. Na een studie bouwkunde aan de TU Delft werkte hij bij een bouwbedrijf. Na een makelaarsstudie begon hij een makelaarskantoor op Bonaire. Terug in Huizen deed hij de nodige kennis op van de huizenmarkt in 't Gooi. Nu is hij al jaren een vertrouwde fullservice makelaar. "Wij doen aankoop en verkoop van woningen en bedrijfspanden, maar ook de verhuur daarvan. Daarnaast houden we ons bezig met de WOZ, successierechten en erfbelasting. Mijn specialisatie is monumentale panden en rijksmonumenten." Hagedoorn biedt de klant bij het kopen van een huis een fullservice pakket, dat betekent één bedrag voor het hele traject, inclusief een offerte van de notaris, taxatie en financieringsregeling. "Het belang van onze klant is ook ons belang. We willen heel ver gaan in onze service en ons kantoor is mede daarom bereikbaar buiten kantoortijden om. Wij maken een verkoopplan op maat en daarna bieden de woning niet alleen op de traditionele manier en Funda te koop aan, maar ook op Facebook en anders internetsites zetten, inclusief een videoclip. We zijn ervaren in onderhandelen, waardoor de kans groter is op een snellere verkoop en een hogere opbrengst. Het bespaart mensen tijd en geld. Belangrijk is ook dat onze interieurstyliste een gratis restylingadvies geeft alvorens het huis in de verkoop gaat. En voor de nieuwe woning hebben wij eveneens desgevraagd een gratis interieuradvies." Hagedoorn behartigt ook de verhuur van woningen. "Dit jaar hadden wij 31 verhuurwoningen in Blaricum. Ik vind het altijd erg leuk om aan starters te verhuren of te verkopen, omdat zij er zonder scepsis instappen. De samenwerking met andere makelaars is heel goed. We wisselen gegevens uit met 90 kantoren."
Wie een droomhuis aan de Côte d'Azur wil, of elders in Zuid-Frankrijk, kan ook bij Bert Hagedoorn terecht. "We hebben een nieuw project aan de Côte d'Azur waar kavels gekocht kunnen worden en waar mensen hun droomhuis op kunnen laten bouwen. Daarnaast verkopen we huizen in Zuid-Frankrijk." Hagedoorn Makelaars is aangesloten bij de NVM en is lid van BNI.