Op  4 januari geeft de heer Dickens zijn laatste kerstvoorstelling in het Dickens Theater in Laren.
Op 4 januari geeft de heer Dickens zijn laatste kerstvoorstelling in het Dickens Theater in Laren. Foto: Dickens Theater

dinsdag 23 december

Kerstconcert

Tijdens het optreden van het internationaal bekende kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts passeren kerstmelodieën de revue in de met kaarsen verlichte Sint Jansbasiliek in Laren. Tijd: 20.00 uur. Kaarten: € 15,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen t/m 12 jaar. Brink 31, Laren. Reserveren via theater@hartvanlaren.nl.

Workshop
concentreren

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen bij Praktijk Zo in Huizen meedoen aan de workshop 'Concentreren kun je leren'.
Met korte testjes komen aanwezigen er achter waarom zij zich moeizaam kunnen concentreren. Tijd: 10.30 tot 12.00 uur. Kosten: € 25,-. Aanmelden: www.praktijkzo.nl.

Bootcamp

De bootcamp bij Dance Point start om 19.00 uur op de dansschool met een warming-up. De sportievelingen gaan daarna met Sport 't Gooi bootcampen en sluiten af met een cooling-down op de dansschool. Prijs: € 10,-. Opgeven: info@dance-point.nl. Ook niet-leden zijn welkom. Havenstraat 305d Huizen.

woensdag 24 december

Kerstavond in
De Engel

Op kerstavond is iedereen om 23.00 uur van harte welkom voor een sfeervolle kerstnachtviering in de Engel, César Francklaan 13 in Huizen. Het thema 'Delen is vermenigvuldigen'. Na afloop is er voor iedereen kerstbrood en glühwein.

Kerstzang
Oude Raadhuisplein

Op het Oude Raadhuisplein wordt de jaarlijkse kerstzang gehouden. Ondernemers van het Hart van Huizen hebben dit jaar een tent opgebouwd, waaronder het evenement plaatsvindt. Het uur is gevuld met tekstlezingen door bekende Huizer gezichten, afgewisseld met samenzang onder begeleiding van de Generation Praise band. Warme chocolademelk staat klaar.

Kerstavond met
Matthijn Buwalda

Zanger en theatermaker Matthijn Buwalda treedt om 20.00 uur op in de Kruiskerk in Huizen.

donderdag 25 december

Kindje wiegen

Jonge kinderen kunnen Kindje wiegen in de Sint Jansbasiliek te Laren om 15.00 uur. Het geboorteverhaal van het Kindje Jezus wordt verteld en er worden bekende kerstliedjes gezongen. Na afloop van Kindje wiegen is er gelegenheid om de kerststal van dichtbij te bekijken. Iedereen is van harte welkom: kinderen, ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes.

vrijdag 26 december

Kerstconcert
Sint Jans Schola

Het Kerstconcert van Sint Jans Schola vindt plaats in de Sint Jans Basiliek, Brink 31 te Laren. De muziek van door de eeuwen heen heeft direct of indirect met Kerstmis te maken. De kerk is open om 13.30 uur, aanvang is 14.00 uur. Toegang is vrij.

Kerstzangdienst

In de Hervormde Kerk te Eemnes wordt een kerstzangdienst gehouden. Medewerking wordt verleend door de studentenband CHE Live uit Ede, kinderen, diverse gemeenteleden, ds. Peter de Groot en organist Jan Oosterbroek. Tijd: 10.00 uur.

Kerstzangdienst
Deo Juvante

Tijdens de kerstzangdienst in de Kruiskerk in Huizen brengt de Chr. Koorvereniging Deo Juvante o.l.v. Bert Moll kerstrepertoire ten gehore. De spreker in deze dienst is ds. Paul Visser uit Amsterdam. De toegang is vrij. J. van Wassenaerstraat 1. Tijd: 10.00 uur.

zondag 28 december

Klaverjassen

Liefhebbers van klaverjassen zijn elke tweede en vierde zondag van de maand welkom in wijkgebouw de Malbak. Er wordt gespeeld volgens de Amsterdamse methode. Deelname: € 4,10 per keer. Er wordt ook een loterij gehouden. Burgemeester Tydemanplein 3 te Blaricum. Tijd: 13.30 uur.

Kerstvoorstelling

In het Dickenstheater in Laren is om 14.00 uur een kerstvoorstelling. De voorstelling gaat onder andere over Scrooge uit de beroemde Christmas Carol. Dickens-vertolker Aad Kok brengt het kerstverhaal 'De ontvoering van Gabriël Grub'. De voorstellingen zijn niet geschikt voor kinderen. P.C. van den Brinkweg 11. Entree: € 12,50. Reserveren via: dickens@ziggo.nl.

dinsdag 30 december

Bootcamp

De bootcamp bij Dance Point start om 19.00 uur op de dansschool met een warming-up. De sportievelingen gaan daarna met Sport 't Gooi bootcampen en sluiten af met een cooling-down op de dansschool. Prijs: € 10,-. Opgeven: info@dance-point.nl. Ook niet-leden zijn welkom. Havenstraat 305d Huizen.

tot woensdag 31 december

Expositie

De Larense kunstenares Annemarie Bitter exposeert haar werk aan de kunstmuur van het Brinkhuis. Haar stijl wordt beschreven als verstild, poëtisch en van binnenuit. De werken zijn ook te koop. Brinkhuis, Brink 29 Laren.

donderdag 1 januari

Nieuwjaarsconcert

In Theater De Graaf Wichman in Huizen vindt het nieuwjaarsconcert plaats, genaamd Feest. Muziekvereniging Prinses Irene treedt op en het concert heeft een Weens randje met muziek uit de musical Elisabeth. De sfeer is informeel en kinderen zijn zeer welkom; als zij feestelijk gekleed gaan staat hen een verrassing te wachten. Tijd: 15.30 tot 16.30 uur. Het concert is vrij toegankelijk.

zondag 4 januari

Nieuwjaars orgelconcert

Martin Mans en Dirk Out bespelen samen de orgel van de Kruiskerk in Huizen. Het programma wordt met grote zorg samengesteld en zal ongetwijfeld voor muzikale verrassingen zorgen. Naast muziek van grote componisten zal er ook ruimte zijn voor improvisaties. Tijd: 15.30 uur. Kosten: € 10,-. Kaarten zijn vanaf 15.00 uur in de kerk verkrijgbaar.

Kerstvoorstelling

In het Dickenstheater in Laren om 14.00 uur de laatste kerstvoorstelling. De voorstelling gaat onder andere over Scrooge uit de beroemde Christmas Carol. Dickens-vertolker Aad Kok brengt het kerstverhaal 'De ontvoering van Gabriël Grub'. De voorstellingen zijn niet geschikt voor kinderen. P.C. van den Brinkweg 11. Entree: € 12,50. Reserveren via: dickens@ziggo.nl.

Blaricums
Midwintervuur

Het Blaricums Midwintervuur vindt vanaf 14.30 uur plaats aan de Meentzoom. Zodra de schemer invalt worden de ingeleverde kerstbomen onder toeziend oog van de brandweer tot een groots vuur ontstoken. Er zijn optredens van Charly Luske en Mees & Marcel en er is een loterij. Verkrijgbaar zijn verschillende warme gerechten, zoals erwtensoep en saté. Ook wordt er geld ingezameld voor het goede doel.

tot dinsdag 6 januari

Expositie
Schilderskring

De Eemnesser Schilderskring exposeert olieverfschilderijen van de leden. De Schilderskring komt elke woensdag van 09.30 tot 12.30 uur bijeen in de Koepelzaal in De Hilt, Eemnes. De onderwerpen worden aan de mogelijkheden van de persoon aangepast en ieder schildert datgene waar hij geheel achter staat. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

tot zondag 11 januari

Tentoonstelling
Singer

De Singer Laren toont meer dan honderd kunstwerken van de Franse kunstenaar Raoul Dufy. Hij werd geïnspireerd door het impressionisme, fauvisme en kubisme. Naast schilder ontwikkelde hij zich tot de meest invloedrijke stofontwerper van zijn tijd en drukte zijn stempel op de modewereld van de eerste helft van de 20e eeuw.

Expositie

Acht kunstenaars, wonend op de Driftlaan, vertonen collectief hun kunsten in de expositie 'Kunst op drift'. De expositie is te zien bij De Historische Kring Blaricum, Brinklaan 4a. De expositie bestaat o.a. uit glas-in-lood, schilderijen, sieraden en beelden.

tot dinsdag 13 januari

Verkoopexpositie

De verkoopexpositie van Hester, Ottilie en Wouter van Dapperen is te zien in Kunstroute Louette Fontein in Huizen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en zondag van 13.30 tot 18.00 uur.

tot woensdag 14 januari

Tentoonstelling

Tijdens de expositie poëtische kunst is een samenwerkingsverband te zien van dichter Gerard Beentjes en schilder Vera Bruggeman en beelden van Michiel Linders. De beeldgedichten zijn een serie kleurrijke schilderijen van Vera Bruggeman met gedichten van Gerard Beentjes. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren van het BEL-Kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes.

tot donderdag 15 januari

Expositie

Schildersgroep De Eemkwasten exposeert in De Bibliotheek Eemnes. De groep schildert verschillende onderwerpen en de schilderijen worden gemaakt in De Hilt in Eemnes, waar nog enkele plekken vrij zijn.

tot zaterdag 31 januari

Expostie

De tentoonstelling van Amateur Fotoclub Flevo is in het Huizer Museum te zien. Dit naar aanleiding van het 65-jarige bestaan van de fotoclub.

Matthijn Buwalda speelt op kerstavond in de Kruiskerk in Huizen.