1. Wat kwam de koningin doen in Huizen?
1. Wat kwam de koningin doen in Huizen?

Doe de HuizerNieuwsquiz 2014!

HUIZEN - Het is de tijd van de jaaroverzichten. Het HuizerNieuws doet dat aan de hand van een quiz. Een nieuwsquiz. Een HuizerNieuwsquiz.

U kunt deze quiz voor uzelf spelen en er een leuke middag of avond aan beleven. Maar u kunt ook de antwoorden insturen en meedingen naar een leuke prijs: 3-gangendiner voor twee personen bij InSolar ter waarde van 50 euro. Meedoen gaat als volgt. Ze de juiste antwoorden (A, B of C) op een rijtje en stuur dat via e-mail naar redactie@huizernieuws.nl. Zet in het onderwerpregel "nieuwsquiz" en vermeldt in de mail naam en telefoonnummer. Insturen vóór zondag 4 januari. De antwoorden staan in de krant van 7 januari 2015.

Veel plezier met onze quiz - en zet 'm op!

1. Op 21 mei verscheen de allereerste editie van het HuizerNieuws. Op de voorpagina een foto van koningin Máxima in Huizen. Wat kwam ze doen?
A. Bezoek aan de burgemeester
B. Meezwemmen met de reddingsbrigade
C. Pianoconcert bijwonen in De Bolder

2. Het jonge bedrijfje Cool-Spot uit Huizen wordt in juni opgenomen in de MKB Innovatie Top 100. Het bedrijf heeft eigenlijk iets heel logisch ontwikkeld en op de markt gebracht. Wat is dit?
A. Een open koelsysteem voor de professionele keuken
B. Een airco op zonne-energie
C. Een ijsblokjesmachine voor in de auto

3. Ayoub Maach werd in juni verrast door wethouder Gerrit Pas. De 14-jarige leerling van de Huizermaat kreeg een jeugdlintje van de gemeente Huizen. Waarom kreeg Ayoub het lintje?
A. Ayoub redde een medeleerling uit de sloot
B. Ayoub won The Voice Kids
C. Ayoub haalde nu al zijn VWO-diploma

4. In het HuizerNieuws van 2 juli stond het verhaal over het eigen minitheater 'Studio Bakboord' van Toneelvereniging Ontwaakt. Het theater biedt plaats aan zo'n vijftig man. Waar dankt het theater zijn naam aan?
A. Huizen is een vissersplaats en het theater is naar de bakboordzijde van een boot vernoemd
B. Het adres van het theater is Bakboord 70
C. De naam is het resultaat van een gehouden prijsvraag

5. In juli maakt de Huizer filmmaker Ron Exalto zijn plannen bekend om een documentaire over Huizen te maken die laat zien wat er allemaal te beleven is voor de inwoners, dagjestoeristen en vakantievierders in Huizen. Uniek daaraan is de manier waarop hij de documentaire wil gaan financieren. Hoe krijgt hij het geld bij elkaar?
A. Via crowdfunding
B. Via gemeentelijke subsidies
C. Via een collecte

6. De Oostermeent Triathlon beleeft zijn 30e editie. Niek Heldoorn uit Huizen won de kortste afstand, de achtste triatlon. Hoe oud is Niek?
A. 15
B. 45
C. 75

7. De provincie laat in augustus weten dat de voortgang van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in Huizen geen vertraging zal oplopen door het onderzoek dat de gemeente laat doen naar de snelle busverbinding tussen Amsterdam-Huizen-Hilversum. Wat laat de gemeente onderzoeken?
A. De aanleg van een sneltram
B. De meerwaarde van een snelle busverbinding met Amsterdam
C. De meerwaarde van een vrije busbaan over het Meenttracé ten opzichte van de meerijvariant over 't Merk

8. Op 23 augustus werd feestelijk de nieuwe accommodatie van voetbalvereniging s.v. Huizen geopend, samen met de nieuwe sporthal op Sportpark De Wolfskamer. Jeugdleden van de sportclubs lieten feestelijk milieuvriendelijke ballonnen op. Hoe heet de nieuwe sporthal?
A. De Wolfskamer
B. De Blokkendoos
C. De Baat

9. Op 4 september wordt er in Huizen een extra raadsvergadering gehouden. Er is veel politie in en om het gemeentehuis aanwezig. De vergadering gaat namelijk over het afpakken van paspoorten van twee gezinnen in Huizen op 29 augustus. Daardoor is Huizen ineens landelijk nieuws geworden. Waarom werden de paspoorten van deze gezinnen door de burgemeester vervallen verklaard?
A. De gezinnen planden een reis naar Israël
B. De gezinnen wilden afreizen naar Syrië
C. De gezinnen planden een bomaanslag in Huizen

10. Op vrijdag 27 september ondertekenden de Historische Kring Huizen de contracten om te komen tot een Woordenboek Huizer Dialect. Drijvende kracht achter het hele project is Ineke van Herwerden. Zij ging in 1971 al aan de slag als secretaris van?
A. De Huizer Dialect Werkgroep
B. Het Huizer Woordenboek Comité
C. De wethouder van Cultuur

11. Eind september wordt bekend dat Linda en John de Mol al een jaar worden afgeperst. Ook onder een bankje in Huizen legt de dader een brief neer. De dader blijkt uiteindelijk helemaal niet op de getoonde compositietekening te lijken als hij begin december wordt opgepakt en bekent. Waar woont de dader?
A. Huizen
B. Blaricum
C. Zeist

12. De Marke - Meenthoek bestaat in oktober 25 jaar. Dat wordt gevierd. Onder andere met een high tea waar burgemeester Fons Hertog aanwezig is. Hij zet zes vrijwilligers van het jubilerende woonzorgcentrum in het zonnetje. Wat kregen de vrijwilligers?
A. Een chocolade eremedaille
B. Het Huizer Insigne
C. De vrijwilligersprijs

13. Tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad wordt ook weer gesproken over de zondagopening van de winkels in Huizen. De fractievoorzitter van het CDA geeft daarbij aan dat de voorzitter van winkeliersvereniging Hart voor Huizen hard wil werken aan het wegwerken van?
A. Het wereldlijke imago van Huizen
B. Het poenerige imago van Huizen
C. Het Staphorster imago van Huizen

14. De gemeente maakt in november bekend dat na onderzoek besloten is dat de kermis vanaf nu hier komt te staan. Waar is dit?
A. De Naarderstraat
B. Het Nautisch Kwartier
C. De aanloophaven bij de Oostermeent

15. Het HuizerNieuws interviewde in december de burgemeesters van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Waar werd niet over gesproken?
A. De zorgtaken die naar de gemeente gaan
B. De veranderingen in de brandweerzorg
C. Samenwerking en/of fusie

2. Wat maakt Cool-Spot?
3. Waarom wordt Ayoub geëerd?
4. Waaraan dankt dit theater zijn naam?
5. Hoe financiert Ron Exalto financiert zijn film?
6. Hoe oud is triatleet Niek Heldoorn?
7. Waar gaat het HOV-onderzoek over?
8. Hoe heet de nieuwe sporthal?
9. Hoe zat het met die paspoorten?
10. Waar kennen we  Ineke van Herwerden van?
11. Waar woont de afperser?
12. Wat krijgen deze vrijwilligers?
13. Waar wil het CDA in Huizen van af?
14. Waar gaat de kermis naartoe?
15. Welk onderwerp werd niet besproken?