Deo et Arti speelt diverse malen 'Het Diner' in Theater De Hasselbak in Eemnes.
Deo et Arti speelt diverse malen 'Het Diner' in Theater De Hasselbak in Eemnes.

donderdag 1 januari

Nieuwjaarsconcert

In Theater De Graaf Wichman in Huizen vindt het nieuwjaarsconcert plaats, genaamd 'Feest'. Muziekvereniging Prinses Irene treedt op en het concert heeft een Weens randje met muziek uit de musical 'Elisabeth'.
De sfeer is informeel en kinderen zijn zeer welkom; als zij feestelijk gekleed gaan staat hen een verrassing te wachten. Tijd: 15.30 tot 16.30 uur. Het concert is vrij toegankelijk.

zondag 4 januari

Nieuwjaars orgelconcert

Martin Mans en Dirk Out bespelen samen de orgel in de Kruiskerk in Huizen. Het programma wordt met grote zorg samengesteld en zal ongetwijfeld voor muzikale verrassingen zorgen. Naast muziek van grote componisten zal er ook ruimte zijn voor improvisaties. Tijd: 15.30 uur. Kosten: € 10,-. Kaarten zijn vanaf 15.00 uur in de kerk verkrijgbaar.

Kerstvoorstelling

Het Dickenstheater in Laren geeft om 14.00 uur een laatste kerstvoorstelling. De voorstelling gaat onder andere over Scrooge uit de beroemde Christmas Carol. Dickens-vertolker Aad Kok brengt het kerstverhaal 'De ontvoering van Gabriël Grub'. De voorstellingen zijn niet geschikt voor kinderen. P.C. van den Brinkweg 11. Entree: € 12,50. Reserveren via: dickens@ziggo.nl.

Blaricums
Midwintervuur

Het Blaricums Midwintervuur vindt vanaf 14.30 uur plaats aan de Meentzoom. Zodra de schemer invalt worden de ingeleverde kerstbomen onder toeziend oog van de brandweer tot een groots vuur ontstoken. Er zijn optredens van Charly Luske en Mees & Marcel en een loterij. Verkrijgbaar zijn verschillende warme gerechten, zoals erwtensoep en saté. Ook wordt er geld ingezameld voor het goede doel.

maandag 5 januari

Culturele middag

Versa Welzijn houdt een culturele middag voor 55-plussers en senioren in het Brinkhuis te Laren. Jan van Tuin geeft een presentatie over de rijke historie van de Grote Kerk te Naarden. Tijd: 14.00 uur. Entree: € 5,-.

dinsdag 6 januari

Workshop zentangle

Tijdens de workshop zentangle tekenen leren aanwezigen de patronen te tekenen en zij gaan naar huis met een zelfgemaakte 'kleurplaat' voor volwassenen. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Kosten: € 30,-. Aanmelden: www.spiritueelbewust.nl.

woensdag 7 januari

Literatuurcursus

In samenwerking met de Volksuniversiteit wordt er tussen oktober 2014 en april 2015 een literatuurcursus gehouden in de Blaercom te Blaricum. Op vijf woensdagavonden worden diverse boeken besproken en geanalyseerd. De boeken delen het thema 'Bepaal jij wie je bent, of word je gedefinieerd door de omstandigheden?' Het boek van deze bijeenkomst is 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans. Toegang voor vijf avonden: € 89,-. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitlaren.nl.

Kennismakingsles
mandalatekenen

Tijdens de gratis kennismakingsles mandalatekenen maken aanwezigen kennis met mandalatekenen en de manier van lesgeven van Manon Hoogendijk. Opgeven via: manonhoogendijk@hotmail.com. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur.

Rijbewijskeuring 75-plussers

Via Versa Welzijn kunnen 75-plussers hun rijbewijs laten keuren voor € 30,- i.p.v. € 55,-. De medische keuring wordt gehouden in wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 Huizen. Meenemen: volledig ingevuld keuringsformulier, een klein flesje urine en een volledig overzicht van medicijngebruik. Aanmelden via: 035- 528 82 60. Er moet contant betaald worden.

Taijiquan

Taijiquan, ook wel Tai Chi Chuan, is een veel beoefende lichaamstraining uit China en is herkenbaar aan langzame, vloeiende bewegingen. Het werkt ontspannend en is goed voor zowel lichaam als geest. Taijiquan wordt twee keer per week gegeven in Bewustzijnscentrum Bala in Huizen, op de woensdag van 10.00 tot 11.30 uur en vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur. Inschrijven kan via info@onemoves.nl.

A Night At
The Blue Note

Ben van den Dungen Quartet en Deborah Carter treden op met A Night At The Blue Note. Bezoekers wanen zich deze avond in een legendarische jazzclub. De voorstelling is een eerbetoon aan de muziek uit de jaren veertig en vijftig en wordt gegeven in De Boerderij Huizen, Hellingstraat 9. Tijd: 20.15 uur. Prijs: € 19,50.

donderdag 8 januari

Meditatie

Vanaf 8 januari wordt elke donderdagavond geleide meditatie gegeven in bewustzijnscentrum Bala. De docente leert tools waarmee aanwezigen ook thuis aan de slag kunnen. Tijd: 19.30 uur. Trompstraat 1 Huizen. Opgeven via: 06-24389690.

vrijdag 9 januari

Mamacafé

Tijdens het mamacafé komt Marije Magito van Baby Sensory uit Almere praten over leuke tafelspelletjes voor baby's. Het mamacafé is bedoeld voor ouders, aanstaande ouders, maar ook broertjes en zusjes tot vier jaar. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok in Huizen.

Maand van de
spiritualiteit

Tijdens het eetcafé Leeftocht in 't Vuronger kan elke tweede vrijdag van de maand lekker gegeten worden. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest wordt gevoed. Jan de Vries uit Eemnes spreekt over 'het gelukkige lichaam'. Tijd: 18.00 tot 22.00 uur, Schoolstraat 6 in Huizen. Aanmelden: 035-5268725.

10 januari tot 24 januari

Toneel: 'Het Diner'

Deo et Arti speelt 'Het Diner' in Theater De Hasselbak, naar het boek van Herman Koch. Het Diner is een cynische doch humoristische thriller, die menig ouder een spiegel voorhoudt.
De voorstellingen zijn op 10, 16, 18, 23 en 24 januari en kaarten zijn te bestellen via reservering@hasselbak.nl. Tijd: 20.15 uur. Entree: € 12,-. Hasselaarlaan 1d in Eemnes.

zondag 11 januari

Familievoorstelling

In de familievoorstelling Circus Hakim vertelt Hakim over een land waar het verboden is om te lachen. Je mag alleen lachen op de dag dat de koning jarig is. De voorstelling is voor kinderen vanaf zes jaar. Tijd: 11.00 uur. Prijs: € 11,-. De Boerderij Huizen. Reserveren: spant.org.

Take the Biscuit

Het Iers/Nederlandse duo Take the Biscuit staat voor Folk 'n Roll en heeft speciaal voor De Boerderij Huizen hun show 'Journey to Ireland' samengesteld. Het is een mix van bekende en minder bekende Ierse liedjes. Tijd: 16.00 uur. Prijs: € 18,-. Hellingstraat 9. Reserveren: spant.org.

maandag 12 januari

Concert

Het jonge strijkkwartet Doric String Quartet geeft een concert in het Rosa Spier Huis, Esseboom 2 in Laren. Donateurs van Stichting Voor en Door Kunstenaars hebben voorrang bij toewijzing van de plaatsen die niet door de bewoners bezet zijn. Van niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tijd: 20.15 uur. 035-5386797.

dinsdag 13 januari

Boeklezing

Schrijver Joshua J.B. Telkamp, afkomstig uit Laren, heeft zijn debuut gemaakt met het fantasyboek 'Het Einde van de Zes Dynastieën'. Hij houdt een lezing over zijn boek en de schrijverswereld. Tijd: 20.00 uur. Boekhandel Flevo in Huizen.

woensdag 14 januari

Afrikaanse dans
en djembé

De uit Tanzania afkomstige Mwajuma Kitano geeft djembélessen en Afrikaansedanslessen in Eemnes en breidt uit naar Blaricum. Voor zowel de dans- als de djembélessen is geen ervaring nodig en iedereen, jong en oud, is welkom. Een cursus bestaat uit tien lessen. De lessen starten 14 januari 2015. Danslessen: 20.15 tot 21.15 uur. Kosten: € 95,-. Djembélessen: 19.00 tot 20.00 uur. Kosten: € 85,-. Voor € 2,50 per les kun je een djembé huren. Sportpark Oostermeent, Hendrik Smitlaantje 2 te Blaricum. Aanmelden via: 0622875564.

Cabaret

In zijn cabaretvoorstelling laat taalfenomeen Frank van Pamelen zien dat het leven een aaneenschakeling van bizarre complotten is. Tijd: 20.15 uur. Prijs: € 16,50. De Boerderij Huizen, Hellingstraat 9.

Basiscursus
mandalatekenen

De basiscursus mandalatekenen is voor iedereen te volgen. Het tekenen brengt mensen tot zichzelf en het interpreteren van eigen tekeningen geeft inzicht in persoonlijke ontwikkelingen. Elke les heeft een eigen thema en wordt afgesloten met het opzetten van een mandala. Tijd: 10.00 tot 12.30 uur. Kosten € 200,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven: www.manondalas.simpsite.nl.

tot woensdag 14 januari

Tentoonstelling

Tijdens de expositie poëtische kunst is een samenwerkingsverband te zien van dichter Gerard Beentjes en schilder Vera Bruggeman en beelden van Michiel Linders. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren van het BEL-Kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes.

tot donderdag 15 januari

Expositie

Schildersgroep De Eemkwasten exposeert in De Bibliotheek Eemnes. De groep schildert verschillende onderwerpen en de schilderijen worden gemaakt in De Hilt.

De pauken zijn er ook tijdens het nieuwjaarsconcert van Prinses Irene in Huizen.