Verviervoudiging meldingen vuurwerkmeldpunt

HUIZEN - Het vuurwerkmeldpunt Huizen heeft inmiddels 14 meldingen van vuurwerkoverlast ontvangen. Dit is een verviervoudiging van het aantal meldingen ten opzichte van de afgelopen twee jaar. Het grootste aantal meldingen is afkomstig uit de wijken Huizermaat, Oostermeent en Zenderwijk.

Het merendeel van de meldingen gaat om harde knallen en het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. "De idioten die de boel verpesten rondom de jaarwisseling moeten keihard worden aangepakt", stelt CDA-raadslid en initiatiefnemer Ruben Woudsma.

Meevalt
Wel constateert hij dat ondanks de verviervoudiging van vuurwerkmeldingen het lijkt alsof de vuurwerkoverlast in Huizen ten opzichte van de grote steden nog meevalt.

Hackpogingen
De afgelopen dagen is er een toename geweest van het aantal hackpogingen op de website waarop het vuurwerkmeldpunt te vinden is.

Cyberaanval
Woudsma: "Diverse pogingen om toegang te verkrijgen tot de website zijn uitgevoerd, ik wil echter nog niet spreken van een cyberaanval." Door de hackpogingen kan het zijn dat de website niet te bereiken is.

E-mail
"In dat geval kan de melding ook gemaakt worden per e-mail via ruben.woudsma@gmail.com of telefonisch op nummer 06-47310855."

Open
Tot komend weekend blijft het vuurwerkmeldpunt open. Woudsma: "Volgende week zal de balans opgemaakt worden met betrekking tot het vuurwerkmeldpunt en de ontvangen meldingen. Iedereen blijft welkom om de komende dagen meldingen te doen via mijn website rubenwoudsma.nl/vuurwerkmeldpunt-huizen."

Merendeel meldingen gaat om harde knallen en vroegtijdig afsteken