Werk van Milène Wolters.
Werk van Milène Wolters.

Milène Wolters en Jules Sol in Kunstroute

HUIZEN - De Kunstcommissie van De Trappenberg opent 16 januari om 17.30 uuur een nieuwe expositie in de Kunstroute Louette Fontein. Deze keer is er werk te zien van Milène Wolters-Schweitzer en Jules Sol. De expositie wordt geopend door Jan Donders.

Milène Wolters-Schweitzer, schilder van verinnerlijkte landschappen en kleurrijke stillevens, studeerde rechten in Utrecht en werkte onder meer bij de Raad voor de Kinderbescherming en het Nederlands Centrum Hersenletsel. Van jongs af aan was er veel belangstelling voor kunst. Vooral veel kijken. Zelf vormgeven volgde later. In de jaren negentig begon zij met schilderlessen in diverse groepen en met wisselende intensiteit. Later rondde zij een 3-jarige opleiding beeldende vormgeving af bij Artibus, het huidige Utrechts centrum voor de Kunsten. Daarna volgde ze, tot op heden, lessen bij de Gooise Academie in Laren. Op haar website www.milenewolters.nl is meer informatie te lezen.

Jules Sol studeerde als beeldhouwer af aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk in 2009. In haar eerdere werk als Gestallttrainer en methodiekdocent in het sociaal hoger beroepsonderwijs kwam haar fascinatie voor het observeren van houdingen en bewegingen van mensen al naar voren. Aanvankelijk specialiseerde zij zich in portretten, waarin zij een evenwicht tussen gelijkenis en karakter zocht. Niet zozeer schoonheid, maar vooral persoonlijkheid wilde zij tot uitdrukking brengen. In haar beelden zoekt zij naar eenzelfde evenwicht tussen houding en emotie. In 2012 ontving zij in de categorie sculptuur de eerste prijs van de stad Langres in Frankrijk. Meer informatie op haar website www.jules-sol.nl.