Robert Janse en Rick van Trigt doen geen gekke dingen en verstaan het vak van traditioneel makelen.
Robert Janse en Rick van Trigt doen geen gekke dingen en verstaan het vak van traditioneel makelen. Foto: Bob Awick

Service Van Trigt Makelaars staat als een huis

HUIZEN - Makelaar Rick van Trigt bladert door verschillende oude kranten en magazines, want sinds de start zestien jaar geleden is dit niet de eerste keer dat het makelaarskantoor aan de Lindenlaan in Huizen de krant haalt. Wat wel relatief nieuw is, is de twee jaar geleden opgestarte samenwerking met compagnon Robert Janse.

Een samenwerking die het kantoor een nieuwe schwung heeft gegeven volgens Minoek van Trigt, samen met Erik Vedder verantwoordelijk voor de binnendienst. "Rick en Robert verschillen in leeftijd en in karakter, maar denken wel hetzelfde over het makelaarschap. Doordat ze elkaar zo goed aanvullen, kunnen we het meer klanten naar hun zin maken. Als de benadering van de één iemand niet ligt, is er altijd nog de andere compagnon."
De familie van Rick van Trigt is geworteld in de samenleving van Huizen. Zijn grootvader heeft als wethouder het voortouw genomen in voorzieningen die nu als vanzelfsprekend worden ervaren, zoals zwembad De Sijsjesberg. Die band met Huizen levert vakkennis op die onontbeerlijk is om goed te kunnen makelen volgens compagnon Robert Janse. "Zelf woon ik ook al twintig jaar in Huizen en dat heeft zeker een meerwaarde, want daardoor kennen wij alle ins en outs van het dorp. Rick weet over elke buurt wel een leuke anekdote te vertellen. Daarbij hebben we samen veel contacten in Huizen."

Dat netwerk kan worden ingezet om de dienstverlening verder te verbeteren, want de compagnons zien het als hun missie om als aankopend of als verkopend makelaar de klanten zo veel mogelijk zaken uit handen te nemen. Janse noemt als voorbeeld een familie die naar Portugal is geëmigreerd waarvoor het kantoor alle zaken heeft geregeld tot het leeghalen van het huis en het opruimen van de tuin toe. Nou komt emigratie niet dagelijks voor, maar het voorbeeld geeft aan dat het traditionele makelen hoog in het vaandel staat in het kantoor. "Ik vind een goede service, flexibiliteit maar vooral voldoende tijd voor de klant uittrekken belangrijk. Sinds de zomer merken wij dat de huizenmarkt weer aantrekt en dat is natuurlijk goed nieuws, maar ik zal ervoor waken dat dit ten koste gaat van de tijd die we hebben voor de klant."

'Rick weet over elke buurt wel een leuke anekdote te vertellen'

Zelf heeft het kantoor de huizencrisis die ook de makelaardij hard heeft getroffen overleefd door, in de woorden van Rick van Trigt, "geen gekke dingen te doen in de tijd dat de bomen nog tot in de hemel groeiden." Beide compagnons zijn vast van plan hier geen verandering in te brengen. "Daar hebben wij niets aan, maar belangrijker nog, de klant ook niet."