De markt in Huizen kent een grote verscheidenheid aan aangeboden waren.
De markt in Huizen kent een grote verscheidenheid aan aangeboden waren. Foto: Bob Awick

Markt de beste van Nederland?

HUIZEN - Marktkoopman Meppelink vindt de zaterdagmarkt op het Oude Raadhuisplein eigenlijk al een nummer een. "De samenwerking met de gemeente is goed, met de winkeliers is het goed, dat is winst voor ons." De markt is echter nog maar een van de drie genomineerden in de strijd om de beste middelgrote markt van Nederland.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Huizen strijdt met de markten uit Haarlem en Kerkrade in de categorie middelgrote markten van 30 tot 50 ondernemers om de beste van Nederland te worden. Tijdens het jaarlijkse congres van de CVAH op 10 maart worden de winnaars bekendgemaakt.

Goede moment
De marktkoopman deed zijn uitspraak tijdens een interview met radio 6FM. Daar vertelde hij ook hoe de nominatie tot stand is gekomen. "Je kan jezelf opgeven als markt, daar zijn we al jaren mee bezig. We wilden al langer een keer meedoen, maar wanneer meld je je aan? Het Oude Raadhuisplein is vernieuwd, de regelgeving is wat aangepast en daarom vonden we het nu het goede moment."
Meppelink vindt het ontzettend leuk dat de vakjury langs is geweest en alles heeft bekeken. De kramen, de infrastructuur, de regelgeving. "En ze komen nog een keer terug." De marktkoopman geeft aan dat het gratis parkeren in Huizen wat hem betreft perfect is. "Dat moeten we zo houden, dat is voor de hele middenstand goed." Daarnaast roemt hij de samenwerking met de winkeliers. "Daar zijn we de laatste twee jaar erg actief in." Als laatste geeft de marktkoopman aan dat er op de markt goede vaklui staan die er eigenlijk altijd wel zijn en er een goede verscheidenheid aan waren wordt aangeboden, zowel in food als in non-food.
Tijdens het interview wordt ook gesproken over de langlopende discussie om het Oude Raadhuisplein 'vrij te spelen' ten gunste van de horeca. Meppelink: "Het blijft altijd een moeilijk punt. Naar onze mening, en dat is ook de mening van de jury geweest, heb je hier een mooie centrale markt die uitwaaiert in de zijstraten. Ik ben er zelf niet zo'n voorstander van. Ik begrijp wel de discussie van de horeca, maar het gaat om een goed samenspel tussen de markt, de winkeliers en de horeca en die is wel goed in Huizen."