Afbeelding
Foto: Fotoclub Flevo

'Van analoog naar digitaal'
te zien in Huizer Museum

HUIZEN - Het Huizer Museum toont van 10 februari tot en met 21 maart foto's van leden van Fotoclub Flevo. De tentoonstelling 'Van analoog tot digitaal' wordt gehouden ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de club. Ook wordt er een fotowedstrijd georganiseerd.

Op de tentoonstelling 'Van analoog naar digitaal' in het Huizer Museum zijn niet alleen foto's over Huizen te zien, maar is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de fotografie. De fotografie is door de komst van de digitale camera ingrijpend veranderd. Een fotorolletje en het gebruik van chemische materialen voor het ontwikkelen van de foto zijn in tegenstelling tot vroeger nu niet meer nodig.
Leden van de fotoclub hebben Huizen met de camera verkend. Aan de hand van de thema's natuur, architectuur en het Nautisch Kwartier laten de leden zien hoe zij door het oog van de camera naar hun woonplaats kijken. Ook zijn er foto's van oud-leden te zien.

Fotowedstrijd
Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is de fotowedstrijd 'Mijn thuis'. Iedereen mag hieraan meedoen. Tijdens de expositie worden de ingezonden foto's al getoond. Een jury zal de uiteindelijke prijswinnaars aanwijzen. Voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden over de fotowedstrijd, zie www.huizermuseum.nl. Tijdens de tentoonstelling is er ook een programma samengesteld met lezingen en workshops over fotografie.