Docent Hans Neuburger.
Docent Hans Neuburger.

Luistercursus over Duitse lied bij Boekhandel Flevo

HUIZEN – Boekhandel Flevo aan de Voorbaan 35 opent de komende maanden gedurende vier avonden de deuren voor een luistercursus over het Duitse lied. Onder de noemer 'Van minnezangers tot Richard Strauss' neemt docent Hans Neuburger deelnemers mee door de ontwikkeling van het Duitse lied. De eerste bijeenkomst is 16 februari.

Dat een boekhandel een luistercursus op het gebied van muziek aanbiedt, klinkt bijzonder. Flevo verkoopt echter sinds eind vorig jaar ook cd's en dvd's. "Wij merkten dat er, na het verdwijnen van cd-winkels, bij ons steeds meer vraag kwam naar deze artikelen. Daarom hebben wij nu een kleine collectie in de winkel die we langzaam wat aan het uitbreiden zijn. Daarnaast is bestellen via ons altijd mogelijk", aldus eigenaar Luud van Lelyveld.
Vandaar ook nu een luistercursus die op maandag van 20.00 tot 22.00 uur gehouden wordt. De eerste bijeenkomst is 16 februari en gaat over onder andere minnezangers. Bach en Beethoven komen in de bijeenkomst van 16 maart aan bod. Op 13 april staat Schubert centraal. De serie eindigt 11 mei met Mahler en Richard Strauss.
Docent Hans Neuburger is verbonden aan de Academie voor Muzikaal Talent en gaf les aan het conservatorium in Arnhem. Hij is ook oud-solo-altist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Met behulp van muziekvoorbeelden en liedteksten vertelt hij over de ontwikkeling van het Duitse lied, de herkomst en invloeden, vanaf de middeleeuwen tot nu.
Deelname kost 35 euro voor de gehele serie. Meer informatie en aanmelden kan via de website www.boekhandelflevo.nl/agenda. De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers.

Over Orlando di Lasso wordt de eerste avond gesproken.