Afbeelding
Foto:

Marije Magito

Bestuurslid Vereniging van Speel-o-theken Nederland, 48 jaar, woont sinds 1995 in Huizen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik verzorg trainingen aan professionals in de kinderopvang, ben een van de elf Nederlandse Happiest Baby-docenten en ik ben eigenaar van Baby Sensory Almere."

Waarom is spelen belangrijk?
"Spelen is de basis van waaruit kinderen leren. Baby's leren door ervaringen op te doen met hun zintuigen: ruiken, zien, proeven, voelen en horen. Als je baby's op die manier in aanraking laat komen, prikkelt, met nieuwe ervaringen (spelletjes, activiteiten) worden de hersencellen in staat gesteld verbindingen met andere hersencellen te maken, synapsen. Die verbindingen leggen de basis voor het latere leervermogen."

Favoriete boek?
"'Kinderkoppie' van Betsy van der Grift en 'de Karp-methode' van Carole Lesham."

Favoriete film?
"Gooische Vrouwen deel 1."

Je hebt een vrije dag, wat doe je?
"Lekker een dagje naar de sauna."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"In de zomer bij mij thuis op de veranda, de rest van het jaar bij de Speel-o-theek in Huizen om me te vergapen aan het mooie speelgoed daar."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Meer investeren in de ontwikkeling van het jonge kind vanaf 0 (nul) jaar oud. Dus niet pas vanaf de peuterspeelzaalleeftijd, dan heb je namelijk al ruim 2 jaar verloren. En graag een supermarkt open op zondag."

Wat zou je nooit (meer) doen?
"In loondienst werken. De ruimte en vrijheid die het ondernemerschap mij bieden om mijzelf te ontwikkelen en bezig te zijn met zaken waar mijn hartje blij van wordt is het mooiste cadeau dat ik heb gekregen."

Met wie wil je nog eens een gesprek?
"Professor Paul Leseman."

Denken of doen?
"Doen."