In de bibliotheek in Huizen wordt de 14e de voorronde van de tweeëntwintigste Nationale Voorleeswedstrijd gehouden.
In de bibliotheek in Huizen wordt de 14e de voorronde van de tweeëntwintigste Nationale Voorleeswedstrijd gehouden.

vrijdag 13 februari

Kidsdisco

Buurt- en Speeltuinvereniging Ons Genoegen en Versa Jeugd houden een disco voor kinderen van acht t/m twaalf jaar. De disco wordt gehouden in De Blokhut, Smeekweg 104 in Laren, van 19.30 tot 21.30 uur. Entree voor leden van Ons Genoegen is gratis, niet-leden betalen € 1,50. Voor consumpties moet betaald worden.

Mamacafé

Het thema van het Mamacafé is Ik en mijn lichaam. Jeugdverpleegkundige van de GGD Marcia Rozemeijer informeert over seksuele en relationele ontwikkeling bij kinderen. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok.

Yes to jazz

Het Daan Herweg Trio treedt op tijdens het jazzconcert in het Brinkhuis Laren. De lyrical modernjazzcomposities gaan over de kunst om je te laten gaan, betovering, liefde en het ambacht van jazzpiano. Tijd: 20.30 uur. Kaarten kosten € 15,-. Reserveren: 035-7513991.

zaterdag 14 februari

Open dag tennisclub

BLTC Blaricum, TSTB Indoortennis, tennisschool That'sTennis, Speedminton en Squash Blaricum houden een open dag op het sportcomplex op de Schapendrift 1 in Blaricum. Het programma omvat sportieve activiteiten voor jong en oud.

Sing-In

De Gooische Muziekschool nodigt peuters en kleuters van 't Gooi uit om te komen zingen, dansen en trommelen. Ouders en verzorgers mogen komen kijken. Tijd: 10.00 tot 10.45 uur in 't Vuronger aan de Schoolstraat 6 te Huizen. Aanmelden: info@degoooischemuziekschool.nl. Deelname is gratis.

Valentijndiner

Valentijnsdag wordt gevierd met een diner en livemuziek in de sfeervol aangeklede grote zaal en met muziek van Prinses Irene Huizen. Om 19.00 uur staat een welkomstdrankje klaar. Kosten: € 30,- per persoon, de tafels zijn voor twee personen gedekt. Reserveren: www.prinses-irene.nl. IJsselmeerstraat 5a Huizen.

Wandeling

Tijdens de wandeling door het Oude Dorp van Huizen staat de wandelaar versteld van de nooit eerder opgevallen bijzonderheden. Vertrekpunt: Huizer Museum Het Schoutenhuis, Achterbaan 82. Tijd: 14.00 uur. Kosten: € 4,-.

Nationale
Voorleeswedstrijd

In de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum locatie Huizen aan het Plein 2000 – 1 wordt vanaf 15.30 uur de voorronde van de tweeëntwintigste Nationale Voorleeswedstrijd gehouden.

Repair Café

Tijdens het Repair Café in buurtcentrum De Malbak kan iedereen met defecte huishoudelijke apparatuur en kleding terecht voor reparaties. Tijd: 10.00 tot 13.00 uur. Vanaf 12.30 uur worden reparaties niet meer aangenomen. De reparaties worden gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

zondag 15 februari

Familieopstellingen

Tijdens de familieopstellingen wordt het onderwerp 'onvoorwaardelijke liefde' vanuit systematisch perspectief bekeken. Tijdens de bijeenkomst doen geïnteresseerden mee als representant met de kans dat hun vraag een opstelling krijgt. Kosten: € 28,-. Tijd: 13.30 tot 17.00 uur. Centrum voor Bloei & Ontwikkeling, Constructieweg 11 Huizen.

zondag 15 februari tot zondag 12 april

Tentoonstelling

De tentoonstelling Verzonken Beelden van René Jolink is dagelijks te zien in het Rosa Spier Huis. Jolink toont in deze compacte overzichtstentoonstelling schilderijen uit de periode 1990 tot heden. Openingstijd: 10.00 en 16.00 uur.

maandag 16 februari

Marriage Course

De Marriage Course biedt een afwisselend programma voor stellen die meer in hun band willen investeren door elkaar beter te leren kennen. Locatie: Het Buitenleven Meentweg 37, Eemnes. Opgeven: www.egeemnes.nl.

Themabijeenkomst

De PC HelpdeskBEL houdt een themabijeenkomst voor vijftigplussers in het Brinkhuis te Laren. Martin de Jong vertelt over eenvoudige maatregelen om schade aan apparatuur te beperken. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur. Kosten € 6,-. Aanmelden: themabijeenkomst@pchelpdeskBEL, vermeld telefoonnummer en aantal deelnemers.

dinsdag 17 februari

Bernardusconcert

Het Bernardusconcert is een klassiek concert voor kinderen, (groot)ouders, vrienden en andere belangstellenden voor Katholieke Basisschool Bernardus in Blaricum. Het Amsterdam Chamber Orchestra speelt deze keer. Toegang is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld. Eemnesserweg 18 b in Blaricum. Tijd: 18.00 uur en 20.00 uur. Kaarten: www.bernardusconcert.nl

Lezing

Jannie van Rijn vertelt het levensverhaal van Corrie ten Boom, verzetsstrijdster in de Tweede Wereldoorlog. Tijd: 20.00 uur. Entree: € 2,50. Leden van de Historische Kring Huizen gratis entree. De Boerderij, Hellingstraat 9, Huizen.

Bingo

Steffie Luif en Thea de Leeuw houden iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur een bingo, ondersteund door Versa Welzijn. De bingo vindt plaats in de aanbouw van de sportzaal van college de Brink tegen over het Muziekcentrum. Kosten: € 3,- per keer.

Presentatie

Tijdens de presentatie 'Van Erfgooier tot Bijvanck' vertelt Frans Ruijter van de historische Kring Blaricum hoe de meentgronden tot woonwijk zijn geworden. Tijd: 20.00 uur. De Malbak, Burg. Tydemanplein.

woensdag 18 februari

Cursus

De cursus 'Positief opvoeden' is bedoeld voor ouders met kinderen tot twaalf jaar. De cursus bestaat uit vier wekelijkse groepsbijeenkomsten in Huizen, drie telefonische contacten en een slotbijeenkomst. Aanmelden: groepswerk@versawelzijn.nl.

Workshop

In de les Chakra's in de Mandala leren aanwezigen de hoofdfuncties van de zonnevlechtchakra. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 25,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven: www.manondalas.simpsite.nl

Inloopochtend

Tijdens de inloopochtend in De Blaercom, Schoolstraat 3 in Blaricum is iedereen vanaf 10.30 uur welkom om Peter van Rietschoten te ontmoeten en te spreken. Van Rietschoten schreef het boek '500 tot de 65e', over de zogenoemd magische grens van de leeftijd 65.

Vrouwen
voor Vrouwen

Stichting Vrouwen voor Vrouwen ontvangt Hélène van der Roest uit Kenia. Zij vertelt over haar werk in Afrika van TAK Foundation. Locatie: Silo, Keucheniusstraat in Huizen. Tijd: 20.00 uur. Toegang is gratis. Er is een aantal cadeautjes te koop, de opbrengst is voor de vrouwen in Afrika. Opgeven: alienzeeman@gmail.com.

woensdag 18 februari tot zaterdag 2 mei

Hardloopcursus

Tijdens de hardloopcursus van atletiek/loopsportvereniging AV Zuidwal wordt getraind in twee groepen. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden vanaf zestien jaar en duurt tien weken. Er wordt twee keer per week lesgegeven, op woensdag van 19.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur. Kosten: € 75,-. Aanmelden: www.avzuidwal.nl.

donderdag 19 februari

Parkinson café

Tijdens het Parkinson Café wordt de theatervoorstelling 'Trillende Tranen' getoond. Hans Holtslag, zelf parkinsonpatiënt sinds 2007, vertelt zijn verhaal aan de hand van eigen belevenissen, hersenspinsels, inzichten en fantasieën. Toegang is gratis. Tijd: 14.30 uur, zaal open op 14.00 uur. Amaris Theodotion, Werkdroger 1 in Laren.

Lunchpauzeconcert

Pianist Yuanwei Ping geeft een lunchpauzeconcert in de Raadzaal van het gemeentehuis van Eemnes. De jonge pianist brengt werken van Beethoven, Liszt en Gershwin ten gehore. Tijd: 12.30 tot 13.15 uur. Kaarten: € 10,-. Verkrijgbaar vanaf 12.00 uur in de zaal. Reserveren op 035-5380827.

Workshop

Tijdens de cursus Glas-in-lood leren cursisten in één dag zelf glassnijden, glas in lood zetten en solderen. Er wordt gewerkt aan een windlicht of paneel. Kosten: € 75,- inclusief materiaal en gebruik van gereedschap. Tijd: 10.00 tot 16.30 uur, Kabelweg 1b Huizen. Aanmelden: www.kittyglasinlood.nl.

Themadag

Tijdens de themadag Stress en Burn-out wordt een workshop gegeven bedoeld voor mensen die meer willen weten over de schadelijke invloed van stress en de betekenis van een burn-out. Holistisch arts Gerhard Böckler belicht het onderwerp van verschillende kanten. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. Trompstraat 1, Huizen. Aanmelden: 030-8906600.

Themaochtend

Auteur en deelnemer aan twee Himalaya-expedities Robert Weijdert vertelt over de geschiedenis en de ontwikkeling van de bergsport aan de hand van eigen klimervaringen. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. De Bibliotheek vestiging Eemnes. Ook niet-leden zijn welkom, de toegang is vrij.

Muzikaal theater

Professor Russolo, het alter ego van Raymond Swaan, bezoekt de Torenhof. Hij neemt de luisteraars mee op een muzikale reis waar liedjes van Annie M.G. Schmidt, liefdesliedjes en blues de revue passeren. Tijd: 15.00 tot 16.00 uur. Kosten: € 5,-. Torenlaan 22. Aanmelden: 035-6464700.

Robert Weijdert vertelt de 19e in Eemnes over de geschiedenis van de bergsport.