Inloopbijeenkomst voor computerproblemen

HUIZEN - Hobby Computer Club (HCC) Huizen houdt 21 februari in buurtcentrum De Holleblok voor het eerst een inloopbijeenkomst voor computerproblemen. De bijeenkomst start 11.00 uur.

Al enkele jaren houdt de HCC voor haar leden maandelijks een bijeenkomst met lezingen, een software helpdesk en een reparatiedienst voor haar leden in wijkgebouw de Meentamorfose. De club gaat door de sloop van de Meentamorfose in maart verhuizen naar het Holleblok.
De ledenbijeenkomst is niet voor iedereen toegankelijk. Een keer vrijblijvend kennismaken kan, maar wie vaker wil komen, moet lid worden. Verondersteld wordt dat er eigenlijk best wel behoefte zou kunnen zijn bij buurtbewoners om af en toe hun computervragen beantwoord te krijgen, maar niet voldoende om lid te worden van een club. Omdat er op zaterdag nog genoeg ruimte is in de Holleblok, werd het idee geboren om elke derde zaterdag van de maand een inloopbijeenkomst (inloopcafé) te houden, vrij toegankelijk voor wijkbewoners. In eerste instantie wil de club aandacht schenken aan de smartphone en de tablets. Zaterdag 21 februari wordt na de pauze, rond 12.00 uur, gepraat over mediaplayer Kodi.