Het Huizer Museum organiseert samen met Fotoclub Flevo de fotowedstrijd.
Het Huizer Museum organiseert samen met Fotoclub Flevo de fotowedstrijd.

Fotowedstrijd 'Mijn Thuis' van museum en fotoclub

HUIZEN - Het Huizer Museum houdt samen met Fotoclub Flevo de fotowedstrijd 'Mijn Thuis'.

Het is mogelijk mee te doen in 3 leeftijdscategorieën: kinderen tot 12 jaar, jongeren van 12 tot 18 jaar en volwassenen vanaf 18 jaar en ouder. De wedstrijd sluit op 14 maart 17.00 uur. Bij de beoordeling van de foto's zullen creativiteit en de 'kwaliteit van het zien' de belangrijkste rol spelen.

Mijn Thuis
Het thema van de wedstrijd is 'Mijn Thuis'. Alle inzendingen zullen digitaal getoond worden gedurende de tentoonstelling. Op die manier ontstaat er een overzicht van de ingezonden foto's. Zowel het museum als de fotoclub hoopt dat veel mensen aan de wedstrijd mee zullen doen.

Jury
De jury bestaat uit een afwisselende groep mensen met elk hun eigen expertise: Corné Bastiaansen, fotograaf, Marein Band, lid van Fotoclub Flevo, en Nienke de Wit, directeur Huizer Museum.

De winnende foto's in de verschillende categorieën worden op aluminium geprint en krijgen een week lang een plek in de tuin van het Huizer Museum. In de laatste week van de tentoonstelling, op 20 maart 2015, worden de winnaars bekendgemaakt. Spelregels zijn op de site van het museum te vinden en foto's kunnen gestuurd worden naar mijnthuis@huizermuseum.nl.

Tentoonstelling
De wedstrijd wordt gehouden ter gelegenheid van het 65-jarig jubileum van de fotoclub. In het Huizer Museum is daarom ook van 10 februari tot en met 21 maart de tentoonstelling 'Van analoog tot digitaal' te zien.