51-jarige man mishandeld
in huis Erasmushof

HUIZEN - Een 51-jarige man is in de nacht van zondag op maandag rond 1.00 uur mishandeld in het huis dat hij huurt aan de Erasmushof. Na de mishandeling namen de daders de benen en lieten de man bewusteloos achter.

"Er werd op de deur geklopt en mijn vader deed open. Vaak komt mijn broer namelijk nog langs, want die werkt laat. Hij werd meteen de keuken in geduwd en kreeg klappen", vertelt zijn dochter.

Verzetten
De man heeft zich nog proberen te verzetten en daardoor gaf de eerste dader op. "Vervolgens werd hij door een tweede jongeman geslagen en raakte bewusteloos. Na een paar uur kwam mijn vader weer bij en heeft hij ons kunnen waarschuwen."
Via de berichtjes op de telefoon heeft de familie een en ander kunnen reconstrueren. "Mijn vader is daar heel trouw in. Hij laat zelfs weten als hij gaat slapen. Aan de hand van zijn laatste berichtje zal het rond 1.00 uur zijn gebeurd."

Niets meegenomen
Uit het huis is niets meegenomen en de familie begrijpt niet waarom de man mishandeld is. "Het is een lieve, vredelievende man. We snappen hier niets van. Wij hopen dat de daders gevonden worden. We willen weten hoe zij hem zomaar bewusteloos hebben kunnen achterlaten. Dat doe je toch niet?" De dochter vertelt dat haar vader na de aanval verward was en dat hij naar het ziekenhuis is geweest. Daar hebben ze een gebroken neus en nog een andere breuk geconstateerd. De schrik zit er goed in. Het had immers slechter kunnen aflopen.

Politie
De familie hoopt dat omstanders iets hebben gezien. "Het gaat om twee jongens van 22-25 jaar met een lichtgetinte huid en 1.70-1.75 meter lang." De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben en wil verder nog niets mededelen.