Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Quino Smeele

Secretaris en president bij CV Gooikikkers, bestuurslid diverse loges, 59 jaar, in Huizen sinds 1986

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben administratief medewerker bij de Stichting Pensioenfonds van de ABN Amro Bank N.V. op de afdeling Beleidsadvies."

Wat heb je met carnaval?
"Voor mij is CARNAVAL het zaaifeest, het feest waarin we vieren dat we leven. Even alle ellende vergeten, de winter is voorbij en het voorjaar komt er aan. In vroeger tijd: het zaaifeest, het pootgoed zit in de grond en we hebben nog wat over, waarvan we nog een feest kunnen geven. Dat we daarna de broekriem moeten aanhalen (vasten) nemen we voor lief."

Wanneer heb jij een goed carnaval?
"Als het redelijk weer is; met mensen om me heen die plezier maken; wanneer ik leuke en bijzondere dingen meemaak. Dat kan heel goed een leuk gesprek zijn of een kleine act door een persoon uitgevoerd. Het wordt helemaal leuk als je gevraagd wordt om even mee te spelen. Een enkel borreltje kan ik waarderen, verder veel frisdrank."

Favoriete muziek?
"Easy listening van Middle of the Road, John Denver, The Carpenters en The Continental Uptight Band."

Je hebt een vrije dag, wat doe je?
"Een circus of circusgerelateerde activiteit bezoeken."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Huizen heeft een aantal prima restaurants waar ik graag ga eten: Mama Mia, Golden City, Dickens, Anemos, Le Beau Geste."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Ik heb een brede interesse in het lokale nieuws. De zojuist geschrapte woontorens naast De Marke - De Meenthoek hebben ook mijn aandacht. Bij de plannen voor de wijk Stand en Lande omgeving LTS heb ik indertijd het plan ingediend om de LTS te strippen en daarin woningen te maken. Dat is toen aangenomen. Misschien is het een idee om het gebouw dat nu naast de Marke - Meenthoek staat ook op die wijze te hergebruiken?"

Winter of voorjaar?
"Voorjaar."