Daisy Correia samen met haar begeleider Frank Keijzer.
Daisy Correia samen met haar begeleider Frank Keijzer.

Kunstcafé met familiefoundation en Portugese fado

HUIZEN - Het maandelijkse Kunstcafé in de Boerderij aan de Hellingstraat in Huizen keert weer terug na de indrukwekkende Poëzie Avond van eind januari. Op 25 februari vertelt Hans van Kesteren over zijn familiefoundation en kan de bezoeker luisteren naar Portugese fadomuziek.

Hans van Kesteren uit Huizen komt praten over de Van Kesteren Foundation en de benefietvoorstelling die hij bezig is voor te bereiden in De Boerderij op 3 mei. De familie Van Kesteren heeft in 2007 een eigen foundation opgericht om projecten ten behoeve van straatkinderen in derdewereldlanden te organiseren. Zij doen dat hoofdzakelijk in Malawi, Honduras, Burkina Faso, Peru en Brazilië. De nu op stapel staande benefietbijeenkomst met muziek en cabaret betreft een project in Los Cachorros in Peru, waarvoor geld wordt ingezameld.

Rijzende ster
Daisy Correia is in Nederland de rijzende ster van de nieuwe generatie fadozangeressen. Van huis uit is ze tweetalig met een Portugese moeder en Nederlandse vader. Daisy raakte bevangen door fado, de bekendste muziek van Portugal, die ze haar eigen geluid meegeeft. Met een intens inlevingsvermogen en een virtuoos stemgeluid krijgt de fado een nieuwe bezieling, een nieuwe attitude, zonder afbreuk te doen aan de traditie. Op haar dertiende stond Daisy al op de planken. Regelmatig is ze in Portugal op televisie te zien, in talkshows en als zangeres.

Gratis
Het Kunstcafé begint om 20.00 uur De zaal is open vanaf 19.30 en de toegang is gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.