Joyce Sombroek is er ook op de Nationale Hockey- en Keepersdag zaterdag in Laren (Rene Rijnbergen - wikiportret.nl)
Joyce Sombroek is er ook op de Nationale Hockey- en Keepersdag zaterdag in Laren (Rene Rijnbergen - wikiportret.nl) Foto: Rene Rijnbergen - wikiportret.nl

donderdag 19 februari

Parkinson café

Tijdens het Parkinson Café wordt de theatervoorstelling 'Trillende Tranen' getoond. Hans Holtslag, zelf parkinsonpatiënt sinds 2007, vertelt zijn verhaal aan de hand van eigen belevenissen, hersenspinsels, inzichten en fantasieën. Toegang is gratis. Tijd: 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. Amaris Theodotion, Werkdroger 1 in Laren.

Lunchpauzeconcert

Pianist Yuanwei Ping geeft een lunchpauzeconcert in de Raadzaal van het gemeentehuis van Eemnes. De jonge pianist brengt werken van Beethoven, Liszt en Gershwin ten gehore. Tijd: 12.30 tot 13.15 uur. Kaarten: € 10,-. Verkrijgbaar vanaf 12.00 uur in de zaal. Reserveren op 035-5380827.

Workshop

Tijdens de cursus Glas-in-lood leren cursisten in één dag zelf glassnijden, glas in lood zetten en solderen. Er wordt gewerkt aan een windlicht of paneel. Kosten: € 75,- inclusief materiaal en gebruik van gereedschap. Tijd: 10.00 tot 16.30 uur, vanaf 9.30 uur staat koffie of thee klaar. Kabelweg 1b Huizen. Aanmelden: www.kittyglasinlood.nl.

Themadag

Tijdens de themadag Stress en Burn-out wordt een workshop gegeven bedoeld voor mensen die meer willen weten over de schadelijke invloed van stress en de betekenis van een burn-out. Holistisch arts Gerhard Böckler belicht het onderwerp van verschillende kanten en gebruikt meerdere factoren om inzicht te geven in de onderwerpen. Daarnaast ervaren aanwezigen aan de hand van verschillende experimenten zelf wat stress is. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. Trompstraat 1, Huizen. Aanmelden: 030-8906600.

Themaochtend

Auteur en deelnemer aan twee Himalaya-expedities Robert Weijdert vertelt over de geschiedenis en de ontwikkeling van de bergsport aan de hand van eigen klimervaringen. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. De Bibliotheek vestiging Eemnes. Ook niet-leden zijn welkom, de toegang is vrij.

Muzikaal theater

Professor Russolo, het alter ego van Raymond Swaan, bezoekt Torenhof. Met zijn zwart-witgestreepte pak, gitaar, piano en koffer neemt hij de luisteraars mee op een muzikale reis waar liedjes van Annie M.G. Schmidt, liefdesliedjes en blues de revue passeren. Tijd: 15.00 tot 16.00 uur. Kosten: € 5,-. Torenlaan 22. Aanmelden: 035-6464700.

Veteranen
sociëteit Huizen

De bijeenkomst voor de veteranen vindt plaats in de Brassershoeve, Waterstraat 2 in Huizen. Tijd: 14.30 tot 17.00 uur.

Lezing

Peter van 't Riet komt tot de conclusie dat het Nieuwe Testament en de evangeliën anders gelezen moeten worden dan eeuwenlang in de kerk de gewoonte was. Hij houdt hierover een lezing in de Oosterlichtkerk, Huizermaatweg 298. Tijd: 20.00 uur. Toegang: € 7,-.

Rondje Cultuur

Tijdens het Rondje Cultuur in De Hilt in Eemnes wordt de muziek verzorgd door leerlingen van het Erfgooiers College. Anne Roozeboom, winnares van de E-factor 2014, treedt op. Het evenement leidt vaak tot onverwachte wendingen. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

vrijdag 20 februari

Concert

Het Ignis pianotrio, bestaande uit drie jonge musici, geeft een concert in Theater aan de Brink in Laren. Tijd: 20.00 uur. Kaarten: € 10,-. Reserveren: 035-751 3991.

Optreden

Sazz Leonore behoort tot de nieuwe generatie jazzvocalists en treedt op in L'Elefante Bianco aan de Naarderstraat 15 in Laren. Tijd: 19.00 uur.

Mamacafé

A.s. ouders, moeders en vaders met een baby en hun peuterbroertje en zusje zijn welkom bij het mamacafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden ervaringen uitgewisseld. Wijkcentrum Holleblok. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur.

zaterdag 21 februari

Computerbijeenkomst

Buurtbewoners van de Holleblok zijn welkom bij de eerste bijeenkomst van een nieuw op te richten computerbuurtactiviteit op initiatief van de Hobby Computer Club regio Huizen. Elke derde zaterdag van de maand wordt een inloopcafé gehouden, vrij toegankelijk voor wijkbewoners. Tijdens deze eerste bijeenkomst zal gekeken worden hoe het inloopcafé vorm krijgt. Vervolgens wordt een presentatie gehouden over het programma Kodi. Tijd: 11.00 uur.

Repair Café

Tijdens het Repair Café kan iedereen vanaf 10.00 uur terecht met defecte huishoudelijke apparaten en kleding. De reparaties worden gratis uitgevoerd, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. Wijkcentrum De Bongerd, Jhr. C. Roëlllaan 17, Eemnes. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Nationale Hockey- en
Keepersdag

Verschillende internationals en jeugdinternationals geven clinics aan kinderen van 5-7 jaar, 8-12 jaar en 13-17 jaar. Tijd: 10.00 tot 16.30 uur. Kosten: € 49,-. Aanmelden tot 19 februari, www.nationalesportkampen.nl.

zaterdag 21 februari en zondag 22 februari

Cursus

In yogacentrum Surya wordt de tweedaagse cursus Reiki 1 gegeven. Reiki is een universele energie, leerbaar voor iedereen. Marleen Bos vertelt over de ontstaansgeschiedenis en de principes en cursisten leren hoe zij Reiki in verschillende situaties kunnen gebruiken. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Kosten: € 125,-. Opgeven: 06-23479334. Logger 8, Huizen.

maandag 23 februari

Pianotrio

Het pianotrio Strings Attached treedt op in het Rosa Spier Huis. Zij spelen o.a. het Pianotrio op.1 nr. 3 van Beethoven, dat hij schreef toen hij zo oud was als de dames nu. Tijd: 20.15 uur. Van niet-donateurs van de stichting Voor en Door Kunstenaars wordt een vrijwillige bijdrage verwacht. Esseboom 2, Laren. www.rosaspierhuis.nl.

tot dinsdag 24 februari

Expositie

Milène Wolters-Schweitzer is schilderes van verinnerlijkte landschappen en kleurrijke stillevens, Jules Sol specialiseert zich vooral in portretten, waarin zij een evenwicht tussen gelijkenis en karakter zoekt. De werken van deze kunstenaars zijn te zien tijdens de verkoopexpositie in De Trappenberg in Huizen.

dinsdag 24 februari

Bootcamp

De Bootcamp van dansschool Dance Point begint met een warming-up. Daarna gaan de deelnemers met Sport 't Gooi bootcampen. Tijd: 19.00 uur. Kosten: € 10,-.Opgeven: info@dance-point.nl, ook niet-leden mogen meedoen. Havenstraat 305d te Huizen.

woensdag 25 februari

Soos

Tijdens de gezellige soos van stichting Servitas kunnen aanwezigen klaverjassen, sjoelen, rummikuppen en scrabbelen. Ook kan er worden bijgekletst onder het genot van thee of koffie. Tijd: 13.30 tot 16.15 uur. Thomaskerk, Huizermaatweg 61.

donderdag 26 februari

Optreden

De band De Millers Tribute treedt op in het Grand Café & Restaurant 't Meenthuis. De band neemt toeschouwers mee terug in de tijd van dansmuziek en verschillende hoorspellen en tijdens het optreden mag er gedanst worden. Tijd: 19.30 uur. Deltazijde 3 01, Blaricum.

Bootcamp

De Bootcamp van dansschool Dance Point begint met een warming-up. Daarna gaan de deelnemers met Sport 't Gooi bootcampen. Tijd: 19.00 uur. Kosten: € 10,-.Opgeven: info@dance-point.nl, ook niet-leden mogen meedoen. Havenstraat 305d te Huizen.

tot dinsdag 31 maart

Expositie

Marten Jaarsma exposeert zijn schilderijen in Woon- en Zorgcentrum De Marke, Graaf Wichman 5. De toegang is dagelijks vrij.

tot maandag 16 maart

Expositie

Frits Njio exposeert een selectie van zijn nieuwste schilderijen in de bibliotheek van Eemnes, Raadhuislaan 49B. Abstract schilderen is een vast onderdeel in zijn werk geworden; Njio werkt met olieverf op waterbasis. Openingstijden bibliotheek: www.debibliotheek.org.

tot zaterdag 16 mei

Expositie

De Historische Kring Blaricum geeft een expositie genaamd 'Bijzonder – en Monumentaal Blaricum'. Foto's uit het boek 'Bijzonder Blaricum' worden getoond en de expositie wordt gezien als schakel tussen het verleden en de toekomst. Openingstijden: zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. Brinklaan 4/A, Blaricum.

tot vrijdag 1 mei

Expositie

Cursisten van Atelier Stawicki exposeren hun werken in wijkcentrum Holleblok. De expositie heeft als thema 't Gooi en bevat veel verschillende werken.

tot zaterdag 21 maart

Tentoonstelling

Op de tentoonstelling 'Van analoog naar digitaal' in het Huizer Museum zijn foto's over Huizen te zien. Leden hebben foto's gemaakt met de thema's natuur, architectuur en het Nautisch Kwartier. Ook is er aandacht voor de ontwikkeling van de fotografie en wordt er een fotowedstrijd gehouden met ingezonden foto's. Open: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. 06-53651139.

Antartica komt aan bod tijdens het Rondje Cultuur in Eemnes donderdag.