Eigenaar Gert Jan Visser voor zijn Vakgarage Visser's Auto's.
Eigenaar Gert Jan Visser voor zijn Vakgarage Visser's Auto's. Foto: Bob Awick

Visser's Auto's van dealer naar Vakgarage

HUIZEN - Visser's Auto's aan de Eemlandweg 12 in Huizen is al weer enige tijd Vakgarage geworden en heet tegenwoordig dan ook Vakgarage Visser's Auto's. "Alle merken kunnen bij ons terecht voor kwalitatieve service om de hoek, want dat is wat wij willen bieden", vertelt eigenaar Gert Jan Visser.

Met zijn jarenlange ervaring heeft Visser de veranderingen op de automarkt van dichtbij meegemaakt. "Auto's zijn beter geworden. Vroeger moesten ze bij 15.000 kilometer een beurt hebben en nu pas na 30.000. Ook een keuring is voor nieuwe auto's pas nodig na vier jaar. Daarbij fietsen mensen meer, blijkt uit landelijk onderzoek en door alle rotondes is het verkeer veiliger en zijn er minder schades. Wil je kwaliteit kunnen blijven leveren, dan moet je met de tijd meegaan en vooral luisteren naar de wensen van de klanten. Daarom hebben we besloten om een Vakgarage te worden en in plaats van nieuwe auto's occasions te gaan verkopen. Voor een nieuwe auto willen mensen nog wel een stuk rijden, maar goede service zoeken ze liever om de hoek en dat bieden wij hier."
Hij heeft het bedrijf al sinds 1986 en was voorheen Seat-dealer. "De service voor Seat is wel gebleven, maar ik ben geen dealer meer. Een van de andere veranderingen op de automarkt is namelijk dat dealers tegenwoordig een groter gebied nodig hebben om bestaansrecht te hebben. Kijk maar naar de hele autoboulevard hier in Huizen. Vroeger hadden we 12 merken, nu zijn het er nog maar 4. Ik verkoop nu occcasions van alle merken, in een prijsklasse van rond de 3.000 tot 10.000 euro, maar als iemand een nieuwe Seat wil hebben, kan ik dat ook nog steeds regelen."
Visser heeft besloten om zich bij de Vakgarage aan te sluiten, omdat het bedrijf goed aansluit waar hij voor staat met Visser's Auto's. "Het bedrijf is bij de Bovag aangesloten en staat voor kwalitatieve service tegen kosten die duidelijk inzichtelijk worden gemaakt. Als een klant bij ons komt, dan krijgt hij vooraf een prijsopgave. Bij meerwerk overleggen we eerst met de klant. Die weet dan precies wat hij moet betalen als hij de auto komt halen."

Netwerk
Door het grote netwerk van Vakgarages kunnen mensen die een auto bij hem kopen met garantie ook bij andere Vakgarages terecht. Verder biedt Vakgarage ook pechhulp aan. "Voor € 49,95 ben je een jaar lang lid." Ook staat een Vakgarage garant voor gecertificeerde mensen en gecertificeerde apparatuur. "Dat is wel nodig, omdat auto's tegenwoordig ook allemaal elektronica hebben", legt Visser uit. Door zich aan te sluiten bij een grotere organisatie kan Visser's Auto's kwaliteit blijven bieden tegen een goede prijs. "En de klant wordt geen nummer, want we blijven het bedrijf dat zijn klanten kent."

Voor meer informatie: 035-52 66 200 of www.vissersautos.nl.