Een leerling tijdens de workshop op de Beatrixschool.
Een leerling tijdens de workshop op de Beatrixschool.

Jeugdconcert Peter en de Wolf en Rapunzel door Jong Irene

HUIZEN – De muzikale sprookjes 'Peter en de Wolf' van Sergej Prokofjev en 'Rapunzel' van Bert Appermont worden zaterdagmiddag 7 maart om 15.00 uur ten gehore gebracht door het harmonieorkest Jong Irene.

Vertelling en uitbeeldingen zullen worden verzorgd door leden van toneelvereniging Ontwaakt. Het concert vindt plaats in het gebouw van muziekvereniging Prinses Irene aan de IJsselmeerstraat 5a. Het gratis concert is de feestelijke afsluiting van een reeks door muziekdocenten verzorgde workshops. Deze vonden plaats in het kader van het 70ste jubileumjaar van muziekvereniging Prinses Irene.
Leerlingen leerden de eerste stappen als ademhaling, blaas- en vingertechniek voor het bespelen van instrumenten van een harmonieorkest als dwarsfluit, klarinet, trompet, cornet, hoorn, trombone en eufonium. Na afloop van het concert kunnen leerlingen zich inschrijven voor een aantal proeflessen op door hen gekozen instrumenten. Behalve voor de al genoemde instrumenten kan dat ook voor blokfluit, saxofoon, gitaar en slagwerk.