Afbeelding
Foto:

Manon Hoogendijk

Eigenaar van Manondala's, geeft cursussen in mandalatekenen, 45 jaar, sinds 2011 in Huizen

Wat doe je in het dagelijks leven?
"In het dagelijks leven ben ik bezig mijn tekenpraktijk uit te bouwen. Dit houdt in het schrijven van cursusmateriaal en het ontwerpen, tekenen en kleuren van mandala's. Zie ook mijn site www.manondalas.simpsite.nl."

Wat is een mandala?
"Mandala betekent in het Sanskriet cirkel. De cirkel is een universeel symbool voor leven. Simpel gezegd is een mandala een tekening in een begrensde cirkel al dan niet opgevuld met kleuren en/of vormen die symboliseren waar de maker op dit moment staat in zijn leven. Dit omdat elke plek, kleur, vorm en leegte een eigen betekenis draagt in de mandala. Binnen de cirkelrand is een veilige omgeving waarin je je intuïtief maar ook verstandelijk kunt uitdrukken. Jouw eigen verhaal vormt zich vanuit de kern, het centrum van de cirkel."

Wat heb je met mandala's?
"Mandalatekenen brengt mij rust, voldoening, inspiratie en opent een enorm kanaal van creativiteit! Met heel veel plezier geef ik hier cursussen in. Elke keer weer sta ik versteld van de prachtige creaties die er ontstaan. Het mooie is dat tekentalent absoluut niet is vereist en iedereen er dus meteen plezier van kan beleven."

Favoriete film?
"Sound of Music, vanwege het jeugdsentiment."

Favoriete tv-serie?
"'Wie is de Mol'. Prachtige locaties en leuke opdrachten."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Mijn favoriete plek in Huizen is de Tafelberg. Ik vind het heerlijk om daar te wandelen met de hond."

Twitter of Facebook?
"Facebook is een soort virtueel café voor mij. Ik vind het erg gezellig om te lezen en te zien waar iedereen mee bezig is."

Wat is je favoriete spreuk?
"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt. Van Pablo Picasso."