Werk van onder anderen Hans Huisman is te zien tijdens de BEL Art-expositie in het BEL-kantoor in Eemnes.
Werk van onder anderen Hans Huisman is te zien tijdens de BEL Art-expositie in het BEL-kantoor in Eemnes.

donderdag 5 maart

Rijbewijskeuring

Via Versa Welzijn kunnen 75-plussers hun rijbewijs laten keuren voor € 30,- i.p.v. € 55,-. De medische keuring wordt gehouden in wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 Huizen. Meenemen: volledig ingevuld keuringsformulier, een flesje urine en een volledig overzicht van medicijngebruik. Aanmelden via: 035-528 82 60. Er moet contant betaald worden.

Geef-en-neemtafel

De geef-en-neemtafel vindt plaats in 't Vuronger, Schoolstraat 6. Tijd: 10.30 tot 12.30 uur.

Lezing horror
in de Bijbel

Erik Idema verdiept zich in verhalen over horror, misbruik en massamoord in de Bijbel. Tijdens de lezing vertelt hij hoe deze verhalen zich verhouden tot de werkelijkheid van vandaag. Tijd: 20.00 uur. Toegang: € 5,-. Oosterlichtkerk, Huizermaatweg 298.

Themaochtend
historie Eemnes

De Historische Kring Eemnes houdt een themaochtend in de bibliotheek in Eemnes. Tijdens de ochtend over de historie van het dorp worden drie filmpjes vertoond. Daarnaast worden er twintig kleurenfoto's getoond van karakteristieke boerderijen. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom, entree is gratis. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.

vrijdag 6 maart

Wereldgebedsdag

Het thema van de viering van de wereldwijde dag van gebed is 'begrijp je mijn liefde?' Het thema is liturgisch vormgegeven door het comité uit de Bahama's. Het gelegenheidskoor van de Heilige Nicolaasparochie verleent muzikale medewerking en er vindt een collecte plaats; de opbrengst gaat naar verschillende projecten. Tijd: 19.00 uur. Schoter Wakkerendijk 66a in Eemnes.

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders en peuters tot vier jaar met een broertje of zusje zijn welkom in het mamacafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden ervaringen uitgewisseld, tips doorgegeven en recepten uitgewisseld. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum Holleblok. Holleblok 2a.

Disco

Jongerencentrum Tram in Huizen houdt een nieuwe editie van GLOW!, een disco voor tieners/jongeren met een lichtverstandelijke beperking. Tram beschrijft het evenement als een 'gewone' uitgaansavond, waar aanwezigen genieten van muziek van de dj. Tijd: 21.00 tot 0.00 uur. Kosten: € 3,-. Wie zich vooraf aanmeldt via info@detram.nu betaalt geen entree. www.detram.nu.

Slow sports

Het nieuwe fenomeen in Huizen Slow sports is elke vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur te beoefenen. De groepssport is bedoeld voor mensen die rustig willen beginnen met bewegen en dat het liefst in de natuur doen. Er wordt op eigen tempo gesport en er is aandacht voor lichaamswerk, ademhaling, lenigheid en balans. Ingang van de Trappenberg, Crailoseweg Huizen. www.jouwvolgendestap.nl/kom-in-actie.

zaterdag 7 maart

Bingo

Buurt- en Speeltuinvereniging Ons Genoegen geeft een bingo in De Blokhut, Smeekweg 104 in Laren. De zaal gaat open om 19.15 uur en het spel start om 20.00 uur. Er zijn prijzen te winnen.

Workshop

Tijdens de cursus Glas-in-lood leren cursisten in één dag zelf glas snijden, glas-in-lood zetten en solderen. Er wordt gewerkt aan een windlicht of paneel. Kosten: € 75,- inclusief materiaal en gebruik van gereedschap.
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur, vanaf 9.30 uur staat koffie of thee klaar. Kabelweg 1b Huizen. Aanmelden: www.kittyglasinlood.nl.

Nordic walking

Atletiekvereniging AV Zuidwal laat mensen kennismaken met nordic walking, een dynamische sociale fitnessactiviteit bedoeld voor gewichtsvermindering en een betere fysieke fitheid. Tijd: 09.00 tot 10.15 uur. Aristoteleslaan 2, in Huizen. Kosten: € 5,-.

Jeugdconcert

Harmonieorkest Jong Irene brengt de muzikale sprookjes 'Peter en de wolf' en 'Rapunzel' ten gehore. Vertelling en uitbeeldingen worden verzorgd door leden van toneelvereniging Ontwaakt. De figuren in de verhalen worden vertolkt door muziekinstrumenten. Tijd: 15.00 tot 15.45 uur. Toegang is gratis. IJsselmeerstraat 5a, Huizen.

Danscafé

Dance-Point houdt weer een danscafé, iedereen is van 20.30 tot 24.00 uur welkom voor gezelligheid en eventueel een dansje. Entree is gratis. Havenstraat 305d Huizen.

Signeersessie

Debuutschrijfster Karin Belt komt haar boek 'Midlife Club' signeren in de Bruna aan de Kerkstraat. Tijd: 14.00 uur.

zondag 8 maart

Huizen zingt

Er is zondagavond weer muziek en zang in de Kruiskerk in Huizen. Het koor Deo Juvante treedt op en zingt enkele muziekstukken. Spreker is ds. Wim Scheltens uit Lunteren, hij vertelt over wat vriendschap mag/kan betekenen. Toegang is gratis, er is een collecte na afloop. Tijd: 18.50 uur. Hoek Naarderstraat en Karel Doormanlaan.

Yoga en meditatie

Nathalie de Wit verzorgt iedere zondag van 10.00 tot 11.30 uur een yoga- en meditatieles in de bibliotheek van Eemnes. Deze les is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Een gratis proefles is aan te vragen via: 06-42080510.

Verhaal halen

Als afsluiting van het winterseizoen vertellen vijf vertellers vijf korte verhalen omlijst met muziek door Duo Astoria op viool en piano. Het thema is 'Fabelachtig'. Tijd: 16.30 uur. Thomaskerk, Huizermaatweg 61 Huizen.

Internationale
vrouwendag

In het centrum van Bloei & Ontwikkeling wordt internationale vrouwendag gevierd. Het thema van de dag is geven en iedereen die denkt iets te kunnen geven kan dat doen. Vrouwen mogen hun passie komen delen, hun mening geven, een luisterend oor bieden, alles is welkom. Tijd: 13.30 uur. Opgeven via: gabi.lodewijk@telfort.nl. Bijdrage: € 2,50. Constructieweg 11.

maandag 9 maart

Filmavond
Amnesty

De Amnesty BEL-groep houdt in het kader van de Internationale dag voor de rechten van de vrouw een filmavond in het Brinkhuis, Brink 29 te Laren. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Ontvangst: 19.00 uur. Toegang is gratis. Inschrijven kon tot 1 maart: ah.hoefnagels@casema.nl o.v.v. 9 maart 2015 Amnesty Brinkhuis.

dinsdag 10 maart

Lezing Spiritualiteit

Anna Lamb geeft een lezing over spiritualiteit in het dagelijks leven. Tijd: 20.00 uur. Kosten: € 7,50. Leden en vrienden van de Engel betalen € 5,-. De Engel, César Francklaan 13 Huizen.

Cursus zelfhypnose

De cursus zelfhypnose wordt gegeven op vier avonden, van 19.30 tot 22.00 uur. Zelfhypnose is een slimme methode voor meer rust, energie en zelfvertrouwen, en om vervelende gewoonten te veranderen. Data: 10, 17, 24 en 31 maart. Kosten: € 90, inclusief werkboek. Aanmelden: 035-5316849. Windvang 10, Blaricum.

Lezing
over discriminatie

Tijdens de bijeenkomsten van het Theosofisch Genootschap in het Dorpshuis de Blaercom wordt een lezing gegeven met de titel: Discriminatie, een grote onwetendheid. Tijd: 20.00 uur. Toegang is gratis. Schoolstraat 3, Blaricum.

woensdag 11 maart

Workshop Chakra's
in de Mandala

In de les Chakra's in de Mandala leren aanwezigen de hoofdfuncties van de hartchakra. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 25,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven: www.manondalas.simpsite.nl.

donderdag 12 maart

Lezing
Rosita Steenbeek

De Boekenweek bestaat tachtig jaar en schrijfster Rosita Steenbeek geeft een vriendenlezing in de Bibliotheek Huizen. Steenbeek (1957) schreef vele romans, een aantal zijn in het Italiaans en gaan over Rome. 1 mei komt haar nieuwe roman uit. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur. www.bibliotheekhlb.nl.

Informatie
Mindfulness

Yvonne Kuijsters voert op 12 maart een informatief gesprek over de training Mindfulness. De training start 26 maart en vindt plaats in Bewustzijnscentrum Bala, van 9.30 tot 12.00 uur. De training duurt acht weken en deelnemers leren op een andere manier bijdragen aan gezondheid en welzijn. Daarnaast worden stress en gepieker verminderd. Vanaf 2015 vergoedt een aantal verzekeraars mindfulness vanuit de aanvullende verzekering. Aanmelden voor 12 maart of de training: 035-6951111 of info@mindfulcoach.net.

tot zaterdag 21 maart

Tentoonstelling
Huizer Museum

Op de tentoonstelling 'Van analoog naar digitaal' in het Huizer Museum zijn foto's over Huizen te zien. Ook is er aandacht voor de ontwikkeling van de fotografie en wordt er een fotowedstrijd gehouden met ingezonden foto's. Open: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. 06-53651139.

tot woensdag 25 maart

Expositie

Tijdens de veelzijdige BEL Art-expositie zijn werken van schilders Hanny van der Zwaan, Gerda Feeterse van Leeuwen en Hans Huismans te zien. De expositie in te bezichtigen tijdens kantooruren van het BEL-Kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. Op vrijdagmiddag is het kantoor gesloten.

zondag 15 februari tot zondag 12 april

Tentoonstelling

De tentoonstelling 'Verzonken Beelden' van René Jolink is dagelijks te zien in het Rosa Spier Huis. Jolink toont in deze compacte overzichtstentoonstelling schilderijen uit de periode 1990 tot heden. Openingstijd: 10.00 tot 16.00 uur.

woensdag 1 oktober tot donderdag 30 april

Bridgeclub R.B.C. Sans Doute

Bij de Recreatieve Bridge Club wordt elke woensdagavond in een ontspannen sfeer gespeeld. Het gaat om drie spellen in vijf en twintig minuten. De club is geschikt voor zowel gevorderde spelers als spelers die nog meer ervaring nodig hebben. Tijd: 20.00 uur. Dorpshuis De Blaercom te Blaricum. Het seizoen loopt tot eind april, instromen is altijd mogelijk. jbrolman@gmail.com.

woensdag 7 januari tot woensdag 22 april

Tekenen en schilderen naar model

Leden van Het Witte Vlak komen elke woensdag in De Engel bijeen om te tekenen en te schilderen naar model. Er wordt op een ongedwongen manier gewerkt. C. Francklaan 13 in Huizen. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur.

woensdag 14 januari tot dinsdag 31 maart

Expositie

Marten Jaarsma exposeert zijn schilderijen in Woon- en Zorgcentrum De Marke, Graaf Wichman 5. De toegang is dagelijks vrij.

woensdag 14 januari tot woensdag 27 mei

Knutselen

Buurt- en speeltuinvereniging Ons Genoegen houdt elke woensdagmiddag een knutseluurtje. De begeleiding is in handen van Versa Jeugd. Elke week heeft een zorgvuldig uitgekozen thema. Locatie: De Blokhut, Smeekweg 104 in Laren. Tijd: 14.30 tot 15.30. In de vakanties vindt deze activiteit niet plaats.

zaterdag 17 januari tot maandag 16 maart

Expositie

Frits Njio exposeert een selectie van zijn nieuwste schilderijen in de bibliotheek van Eemnes, Raadhuislaan 49B. Abstract schilderen is een vast onderdeel in zijn werk geworden en Njio werkt met olieverf op waterbasis. Openingstijden bibliotheek: www.debibliotheek.org

donderdag 22 januari tot zaterdag 16 mei

Expositie

De Historische Kring Blaricum geeft een expositie genaamd 'Bijzonder – en Monumentaal Blaricum'. Foto's uit het boek 'Bijzonder Blaricum' worden getoond en de expositie wordt gezien als schakel tussen het verleden en de toekomst. Openingstijden: zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. Brinklaan 4/A, Blaricum.

dinsdag 27 januari tot dinsdag 17 maart

Training succesvol solliciteren

Tijdens de trainingen in het centrum voor Bloei & Ontwikkeling leren aanwezigen hoe zij succesvol moeten solliciteren. De trainingen worden iedere dinsdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur gegeven, elke week wordt een ander onderwerp behandeld. De lessen kunnen apart gevolgd worden. Er is uitloop tot 12.30 uur voor vragen. Kosten: € 25,- per training. Constructieweg 11 in Huizen. www.ilumnia.nl.

maandag 2 februari tot maandag 20 april

Schildercursus

Barbara Houwers start met een nieuwe cursus begeleid schilderen, bestaande uit tien lessen. Houwers geeft intensieve begeleiding bij het opzetten en succesvol realiseren van de schilderijen. De cursist werkt naar eigen idee, in elk genre en met eigen materiaal. Locatie: De Hilt Eemnes. Tijd: 13.30 tot 16.00 uur. De lessen worden gegeven op 2, 9, 16 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart en 13 en 20 april. Kosten: € 185,- Inschrijven via: barbarahouwers@gmail.com. De lessen zijn ook los te volgen en kosten dan € 20,-.

vrijdag 6 februari tot vrijdag 1 mei

Expositie

Cursisten van Atelier Stawicki exposeren hun werken in wijkcentrum Holleblok. De expositie heeft als thema 't Gooi en bevat veel verschillende werken.

maandag 9 februari tot maandag 23 maart

Extra training solliciteren

Er worden extra trainingen succesvol solliciteren gegeven op de maandagavond. Centrum Bloei & Ontwikkeling. Tijd: 19.30 tot 22.15 uur. www.ilumnia.nl.

woensdag 18 februari tot zaterdag 2 mei

Hardloopcursus

Tijdens de hardloopcursus van Atletiek-/loopsportvereniging AV Zuidwal wordt getraind in twee groepen. Het doel is het volbrengen van een half uur ontspannen hardlopen tijdens de Starters2FinishRun aan het eind van de tien weken of deelname aan één van de wedstrijdlopen in de omgeving. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden vanaf zestien jaar en duurt tien weken. Er wordt twee keer per week lesgegeven, op woensdag van 19.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur. Kosten: € 75,-. Aanmelden: www.avzuidwal.nl.

vrijdag 27 februari tot dinsdag 7 april

Verkoopexpositie

Hans Claessen en Harry van Meurs exposeren hun kunstwerken in Kunstroute Louette Fontein. www.kunstroutetrappenberg.nl.

zondag 1 maart tot dinsdag 30 juni

Cursus

Het thema van de mandalacursus is Chakra's. Op zeven woensdagochtenden worden de zeven chakra's middels de kleur, beweging en het getal besproken. De mandala wordt gezamenlijk opgezet en kan thuis worden ingekleurd. Tijd: 9.30 tot 11.30. Kosten: € 140,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven: www.manondalas.simpsite.nl.

maandag 2 maart tot maandag 30 maart

Studiekeuzetraining

In het Brinkhuis in Laren wordt een afwisselende en inzichtgevende studiekeuzetraining gegeven. In vijf trainingsavonden en een individueel gesprek gaan leerlingen op zoek naar aspecten en onderwerpen die van invloed zijn op het maken van een goede en passende studiekeuze. Tijd: 19.00 tot 21.00 uur. Prijs: € 325,-. www.verkenjetalent.nl.

woensdag 4 maart

Literatuurcursus

In samenwerking met de Volksuniversiteit wordt er tussen oktober 2014 en april 2015 een literatuurcursus gehouden in de Blaercom te Blaricum. Op vijf woensdagavonden worden diverse boeken besproken en geanalyseerd. De boeken delen het thema 'Bepaal jij wie je bent, of word je gedefinieerd door de omstandigheden?' Het boek van deze bijeenkomst is 'Butcher's Crossing' van John Williams. Toegang voor vijf avonden: € 89,-. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitlaren.nl.

Harmonieorkest Jong Irene geeft 7 maart voor de jeugd een concert in Huizen.