De inrichtingsschets van de winkel.
De inrichtingsschets van de winkel.

De Lange heropent morgen na verbouwing

HUIZEN - De Lange herenmode aan de Voorbaan 17 opent donderdag om 9.00 uur weer de verbouwde winkel. Vanavond is er een officiƫle opening voor genodigden.

"De laatste verbouwing is van 12 jaar geleden en in die tijd is er veel veranderd. Vroeger waren we gericht op een merk voor de hele aankleding van de man, inmiddels zoeken we dat in specialisten. Voor de beste jas, beste broek en het beste overhemd hebben we onze merken. We hebben de inrichting nu op deze nieuwe situatie afgestemd", vertelt eigenaar Gert Jan de Lange. Een van de kenmerkende veranderingen is het aanbrengen van een houten plafond. Ook is er in de patio een tegelvloer en een wand met een fresco die Zuid-Europees aandoen.
De Lange vindt het belangrijk om bezig te zijn met de inrichting en de collectie van zijn zaak. "We hebben sinds twee jaar een webshop en daarmee zijn we meegegaan met de tijd. Winkelen is echter een beleving. Je wilt je klanten verrassen en prikkelen om ook eens wat anders te proberen. Daar wil je het advies voor kunnen bijdragen. Wat we nu met de winkel hebben gedaan, draagt bij aan deze winkelbeleving." De verlichting van de winkel speelt daar ook een rol in en is bij deze verbouwing ook aangepast. "De vorige keer was er nog geen geschikt ledlicht, terwijl dit juist de enige verlichting is zonder UV-straling die voor verkleuring kan zorgen. Nu dus wel."
Ter gelegenheid van de opening heeft De Lange een paar mooie aanbiedingen voor onder andere een jack en schoenen. "En natuurlijk zijn er hapjes en drankjes voor de klanten, die ik van harte uitnodig om een kijkje te komen nemen en zelf de nieuwe inrichting te ervaren."