Mijndert Rebel vertelde eerder al over de actie.
Mijndert Rebel vertelde eerder al over de actie. Foto: Marie Tromp

Rebel selecteert vijf goede doelen voor gift

HUIZEN - Rebel's Begrafenisonderneming bestaat in 2015 200 jaar en dat wil het bedrijf niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij vroeg het publiek om goede doelen voor te dragen, die kans kunnen maken op een bijdrage. Van de vijftig voorgedragen doelen heeft Rebel een voorselectie van vijf goede doelen gemaakt.

"Helaas kan er van die vijftig slechts één goed doel ondersteund worden", meldt het bedrijf. Er zijn nu nog vijf doelen over waar de mensen op kunnen stemmen. Deze geselecteerde doelen zijn:
Chemotuin TerGooi Ziekenhuizen
De hospices Kajan Almere en Huizen
Stichting De Regenboogboom
Stichting Opdracht in Afrika
Stichting Opkikker.

Stem uitbrengen
Via de website van Rebel's Begrafenisonderneming kunnen mensen tot 1 april een stem uitbrengen op hun favoriete goede doel. Zie hiervoor www.rebel-uitvaart.nl/goeddoel. Hier is ook meer informatie te vinden over de doelen die geselecteerd zijn. Mochten mensen nog vragen hebben over de doelen, dan kunnen ze deze stellen per mail of per brief. Naast online stemmen kunnen deelnemers ook een stemformulier invullen in het uitvaartcentrum aan de Ceintuurbaan 45 in Huizen.

35.000 euro
Eerder maakte het bedrijf bekend dat 200 euro per uitvaart beschikbaar zal worden gesteld aan het uitverkoren goede doel. De begrafenisondernemer verwacht dat dit ongeveer tot een bedrag van 35.000 euro zal oplopen.

Het uiteindelijke gekozen goede doel wordt bekendgemaakt op de open dag van Rebel's Begrafenisonderneming op 11 april 2015.