High tea Holleblok bij Nederland Doet

HUIZEN - Wijkcentrum Holleblok in Huizen organiseert een high tea met allerlei lekkere hapjes om de wijkbewoners bij elkaar te brengen en te luisteren naar wat mensen graag in de wijk willen zien en wat ze nodig hebben. Dit is ter gelegenheid van Nederland Doet op 21 maart.

Het wijkcentrum wil de high tea met de mensen in de wijk organiseren. "Want iedereen heeft talenten die hij of zij graag wil inzetten. Daarom willen wij deze mensen graag met elkaar in contact brengen, een soort 'speeddaten' dus voor het doen van een klus. Bijvoorbeeld: de een zoekt een klusser voor het monteren van een kattenluik en kan als tegenprestatie een ochtend komen poetsen. Een ander voorbeeld: een wijkbewoner met een buitenlandse achtergrond zoekt hulp bij het schrijven van een formele brief en wil daarvoor graag lekkere hapjes maken."

Start vriendschap
Het samenbrengen van mensen zou de start van een vriendschap kunnen zijn, is de verwachting van Herjan Gerlings, sociaal werker. "Als het klikt kun je samen verder dingen gaan ondernemen waarbij je elkaar kunt helpen. Of gewoon leuke dingen met elkaar doen, natuurlijk."
Aanmelden kan via www.nldoet.nl.