Eigenaar Harald van den Brom bij de elektronische prijsborden bij de groenteafdeling.
Eigenaar Harald van den Brom bij de elektronische prijsborden bij de groenteafdeling. Foto: Bob Awick

Plus loopt voorop met elektronische prijsborden

HUIZEN - PLUS Van den Brom in Huizen loopt voorop met elektronische prijsborden. Op de borden bij de afdelingen groenten/fruit en het vlees, worden de prijzen elektronisch vergeleken. "Zo is onze klant altijd zeker van de laagste prijs van deze producten", legt eigenaar Harald van den Brom uit.

De eigenaar runt de winkel nu ruim twee jaar met zijn vrouw Brenda. Het ondernemerskoppel komt uit de levensmiddelenhandel en heeft elkaar daar ook ontmoet. Ze kennen de verschillende formules, maar toen het uitkwam op een eigen zaak, viel het oog op PLUS. "PLUS is een echte ondernemersclub onder de supermarkten. We kunnen hierdoor een eigen invulling aan de winkel geven die past bij Huizen. Aan de andere kant heb je een landelijke organisatie die zorgdraagt voor de campagnes en eenzelfde soort uitstraling in de winkels. Ook is PLUS een coƶperatie. De ondernemers leren van elkaar en delen kennis met elkaar."

Realistische prijs
Toen het koppel begon, liep de winkel niet zoals ze graag zouden willen. Ze hebben er hard aan gewerkt om een aantal verbeteringen door te voeren. "Je inleven in de consument is daarbij belangrijk. De winkel staat er nu bij zoals hij zou moeten zijn. Zo staan de stellingen in de winkel al lang niet meer schuin, maar recht en hebben wij ruime gangpaden. Ook hebben we bewust gekozen voor een slager in de winkel. Zo kunnen we een goede kwaliteit bieden tegen een realistische prijs." Dat laatste is ook de reden voor de elektronische prijsborden. "Onze consumenten kunnen in de winkel zien wat de prijs van verschillende groenten, fruit en soorten vlees bij andere supermarkten met de laagste prijs zijn. Wij zullen dit altijd aanpassen op de Prijscheckproducten en dat is dan snel te zien op de digitale prijsborden." Het systeem is supermodern en de prijzen worden op het hoofdkantoor bijgehouden. "Als deze veranderen, veranderen ook de individuele prijsborden meteen mee. Daar hoef ik dus niets meer aan te doen", legt de supermarkteigenaar uit. Hiermee loopt hij voorop in de ontwikkelingen bij PLUS. De vestiging in Huizen was namelijk de eerste die deze borden kreeg. "Er volgen nog vier andere winkels en het is een pilot. De komende tijd gaan we kijken hoe dit ons en de klanten bevalt." Door deze ontwikkelingen werd afscheid genomen van de reclamecrew die in zijn zaak opnames maakte voor de televisiespots. "De winkel die daarin te zien is, moet representatief zijn voor alle PLUS-winkels. Nu wij voorop lopen met dit soort ontwikkelingen is dat niet meer het geval." Van den Brom treurt er niet om. "Ik richt me op mijn klanten en vind het fijn om te zien dat zij onze inzet waarderen. Ik blijf me onderscheiden om ze zo het beste te kunnen bieden."