Trio NoyaLohyNoya.
Trio NoyaLohyNoya. Foto: PR

Kunstcafé met muziek, fotografie en geologie

HUIZEN – Het maandelijkse Kunstcafé van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen in Theater de Boerderij wordt woensdag 25 maart weer gehouden en begint om 20.00 uur. Deze keer staat er muziek, fotografie, geologie en literatuur op het programma.

Geoloog professor Salomon Kroonenberg neemt zijn toehoorders mee naar het 'onderaardse archief'. Daarnaast komen de zielenroerselen van de Huizense bekroonde bruidsfotografe Karin Bunschoten aan bod. De muziek komt van het Trio NoyaLohyNoya van Lisa Noya. De gastpresentatie van het Kunstcafé wordt verzorgd door Cathelijne Gieske.
Salomon Bernard Kroonenberg is emeritus hoogleraar geologie. Daarnaast schreef hij de boeken: 'Stop de continenten!' (1996), 'De menselijke maat' (2006), 'Waarom de hel naar zwavel stinkt' (2011) en 'De Binnenplaats van Babel' (2014). De professor is niet alleen wetenschapper, maar ook een geboren verteller.
Karin Bunschoten is geboren en getogen in Huizen. Dit jaar won ze de prestigieuze Masters of Dutch Wedding Photography Award. Tijdens het Kunstcafé biedt Karin de bezoekers een kijkje in de keuken.

Muzikale basis
Zangeres Lisa Noya, bekend van onder andere Mai Tai en Haddaway, is in 2013 gestart met haar akoestische trio NoyaLohyNoya met gitarist Wim Noly en percussionist Nippy Noya. Slechts begeleid door deze twee secondanten voelt ze zich als een vis in het water. Met de akoestische set gaat zij terug naar haar muzikale basis.
De zaal gaat om 19.30 uur open en de toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de kosten van de avond.