Het is strafbaar om 'Mein Kampf' te verkopen.
Het is strafbaar om 'Mein Kampf' te verkopen. Foto: Arthur Graaff

'Officiële waarschuwing voor militariabeurs van gemeente'

HUIZEN - "De gemeente gaat de organisator van de militariabeurs een officiƫle waarschuwing geven", meldt Arthur Graaf van het AFVN, de Bond voor Antifascisten. Hij deed zondag 8 maart aangifte naar aanleiding van de verkoop van 'Mein Kampf' op de beurs die toen in Huizen werd gehouden.

"De gemeente wil de officiƫle waarschuwing uitdelen op grond van het feit dat er verboden artikelen zijn aangeboden." De gemeente zou volgens de woordvoerder van het AFVN ook twijfelen om de aanvraag van de organisator voor nog twee beurzen in het najaar te behandelen. "Dat hangt af van hoe de beurs van 31 mei verloopt, waar al een vergunning voor is verleend. Als deze tenminste doorgaat. Wij zijn met de bond en nog een aantal organisaties, ook uit Duitsland, bezig om te kijken of we de verkoop van nazispullen helemaal kunnen stoppen. Het is tenslotte het jaar waarin we 70 jaar bevrijding vieren."
Graaff meldt ook dat er druk overleg is tussen de organisator en het Openbaar Ministerie. "De recherche is bezig met het verhoren van een berg getuigen."