Dineren en matchen is het uitgangspunt van het Maatschappelijk Diner van Betrokken Ondernemen.
Dineren en matchen is het uitgangspunt van het Maatschappelijk Diner van Betrokken Ondernemen. Foto: Bob Awick

Ruim honderd matches op Maatschappelijk Diner

HUIZEN - Het Maatschappelijk Diner van maandagavond heeft ruim honderd matches opgeleverd. Dat was de stand rond het dessert. Toen de notaris aan het eind van de avond de zaal uitliep, overhandigde hij Regina Bruins van de Vrijwilligerscentrale een doos met zelfs 113 matches. "En er komen er nog wat aan, dus ik denk dat het er tegen de 130 worden", zegt ze uit ervaring.

Het diner werd onder de noemer Betrokken Ondernemen door de Vrijwilligerscentrale al voor de achtste keer georganiseerd. Deze keer op een nieuwe locatie, namelijk het Hampshire Hotel Huizen. In een grote zaal op de eerste verdieping konden de ruim honderd deelnemers aan grote tafels dineren en voor matches zorgen. De samenwerking met het hotel werd de eerste match van de avond en er volgden er nog vele.
"Je merkt elk jaar dat er in het begin een soort gespannen stilte is en dan ineens barst het los en loopt het. Dat zie je nu ook weer", zegt Regina. En dat klopt. Na een voorzichtige kennismaking zien tafelgenoten matches met elkaar. Zo vindt muziekvereniging Prinses Irene een partner in Thales voor de BHV en kan de vereniging het busje lenen van Servitas voor het vervoer van instrumenten. Philadelphia ziet in de muziekvereniging juist weer een mooie partner voor een gewenste muziekmiddag. Servitas zoekt nog een fietsmonteur en daar kan Aart Bout van de fietshandel wellicht iets in betekenen. "Ik ken wel iemand die gepensioneerd is die dit werk misschien wel wil doen." Er verschijnen rode koontjes van het koortsachtige overleg om de matches tot stand te brengen en stralende ogen als het lukt. Daarna wordt netjes de match op papier gezet en bij de notaris gebracht, zodat deze door de vrijwilligerscentrale verwerkt kan worden. Zij zorgen ervoor dat de organisaties en bedrijven via de mail nogmaals de match krijgen en monitoren ze gedurende het jaar. Na dit formele punt wordt er gewillig geposeerd in de rode lijst voor de Facebook-pagina. Nog voor het hoofdgerecht heeft de tafel zijn matches hier wel gevonden. De volgende stap is het netwerken tussen de gangen door met de mensen aan overige tafels om te kijken waar nog mooie zaken kunnen worden gedaan. Niet met geld, maar met menselijke inzet en wil. Gewoon omdat het een goed gevoel geeft om iets voor elkaar te doen. Dat goede gevoel leidt tot een positieve sfeer in de hele zaal, een veelvoud aan geroezemoes met uiteindelijk heel veel matches. Aan het eind van de avond keert iedereen tevreden huiswaarts met matches die nu uitgevoerd kunnen worden.

Alle matches gaan in de lijst op de foto.
Tussen de gangen door bezig met matchen.
De notaris legde elke match vast.
Maartje van Weegen praatte de avond aan elkaar.
Na afloop even natafelen met koffie en wat lekkers.