Restaurant Club Newport 1852 biedt zijn gasten ruimte en privacy.
Restaurant Club Newport 1852 biedt zijn gasten ruimte en privacy. Foto: Bob Awick

Restaurant Club Newport 1852 bestaat één jaar

HUIZEN - Club Newport 1852 bij Hampshire Hotel-Newport aan de Labradorstroom in Huizen bestaat één jaar. Ter gelegenheid daarvan krijgen gasten die binnen de nautische mijl van het restaurant wonen in maart een leuk nautisch presentje als zij komen eten. De naam van het restaurant is ook afgeleid van de nautische mijl, die 1.852 meter lang is.

Het restaurant heeft na het eerste jaar zijn draai gevonden en het personeel kijkt uit naar het terrassenseizoen. "We liggen hier natuurlijk prachtig direct aan de haven van Huizen. Vrijwel de hele dag is hier de zon en je zit lekker beschut", vertelt general manager Nicole Lagas. "De eerste mooie dagen hebben we al gehad en ons terras staat weer klaar voor onze gasten."
Het interieur is zo ingericht dat je je snel op je gemak voelt en je ervaart er ook het gevoel van ruimte. Voor grote groepen is er in een afgescheiden deel een grote tafel, zodat vrienden of families daar in een intieme sfeer kunnen genieten van wat Club NP 1852, zoals het ook wel wordt geschreven, heeft te bieden.
"We willen een breed publiek trekken en we zien ook dat jong en oud hier komt. Daar is onze menukaart ook op afgestemd. We bieden natuurlijk visgerechten, Huizen is per slot van rekening een vissersdorp. Maar we hebben perfect rund voor een steak die in verschillende groottes verkrijgbaar is, zoals bijvoorbeeld een ladysteak. En bijvoorbeeld voor op het terras is er salade, sandwich met gerookte zalm, tosti, een clubsandwich en koffie met appeltaart. We zijn dagelijks vanaf 12.00 uur geopend."
Blikvangers zijn het aquarium voor de kreeft en de oesterbar die speciaal door Cool Spot in Huizen voor het restaurant op maat is gemaakt. Nicole is er trots op. Omdat het restaurant nu zijn tweede jaar in gaat, komt er binnenkort op de kaart een menu waarbij je bij elke gang twee gerechtjes krijgt. "Dus ons driegangendiner heeft 6 gerechtjes." Nicole vertelt dat het shared dining erg populair is. Op de kaart staan daarom meerdere hapjes die je kunt delen met je tafelgezelschap. "Het gaat om het beleven van eten en ervan te genieten. Dat is ook de sfeer in het restaurant en dat willen we op een toegankelijke manier bieden."

Sterrenkok
De menukaart staat trouwens onder toeziend oog van sterrenkok Peter Gast van Restaurant & Foodbar SchultenHues in Zutphen. "Hij komt hier regelmatig om met onze chef-kok Rinaldo van Berlo nieuwe gerechten te bereiden voor op de kaart. Binnenkort gaan ze weer proefkoken, want met ingang van 1 april komt er weer een nieuwe kaart." De bediening van het restaurant staat onder de bezielende leiding van Wouter en Fleur. Zij zorgen ervoor dat de avond voor de gasten vloeiend verloopt en geven advies over de wijn en het eten. Zie ook www.clubnewport1852.nl.