Gemeenteraden
willen geen fusie

Vervolg van de voorpagina:

Riemens: "Niet iedereen vond ze eenduidig of zinvol, maar door de gespreksleider kwam je toch in gesprek over de juiste thema's en die gingen natuurlijk over samenwerking of eventueel fusie."

Trein
Tijdens de avond is er verder niet gesproken over thema's die de intensievere samenwerking vorm kunnen geven, meldt Leeuwin. "Het was echt meer een kennismaking van de raadsleden." Riemens: "We zitten nog in het proces hoe deze samenwerking verder vorm moet krijgen. Wij werken al sinds 2008 met de BEL-gemeenten samen en voor sociale zaken met HBEL, maar voor de jeugdzorg hebben wij bewust gekozen om dit met Eemland te doen. Wij kunnen ook richting Baarn, Soest en Bunschoten kijken. Waar wij in ieder geval niet voor willen kiezen is om in een trein te stappen waar nu het bordje 'intensieve samenwerking' op hangt en zonder dat we nog kunnen uitstappen wordt het bordje verhangen en is het ineens 'fusie'."
Wat er nu verder gaat gebeuren, is nog niet precies bekend. Beide dames nemen aan dat de gemeenteraden hier nog verder over zullen praten en dat de college's wel een vervolgafspraak zullen maken.