Cityscape II van Iris van Keulen.
Cityscape II van Iris van Keulen.

Huizerse in Gemeentemuseum

HUIZEN - Een werk van schilderes Iris van Keulen uit Huizen is geselecteerd voor de tentoonstelling 'Woest'. Die is van 11 juni tot en met 20 september te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Het is al weer voor de vijfde keer dat het Haagse museum deze zomerexpositie organiseert. Die bestaat uit een collectie hedendaagse kunst, samengesteld door een open inschrijving. De tentoonstelling wil de kunstbeoefening in Nederland in zijn volle breedte laten zien. De jury gaat 275 werken kiezen uit enkele duizenden inzendingen. Bij het maken van deze keuze kennen zij de naam van de kunstenaar niet.

Iris van Keulen
Iris van Keulen schildert al vele jaren. Zij studeerde in 2012 af na een 5-jarige opleiding aan de Nieuwe Akademie Utrecht. Daarnaast heeft ze schildercursussen aan huis gegeven. Zij is vanaf 2007 een van de vaste deelnemers aan de jaarlijkse atelierroute in Huizen. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in de Trappenberg, de Hilt, de bibliotheek in Laren, het gemeentehuis van Huizen en Loods 6 in Amsterdam.