De jeugd scoorde goed op de wedstrijden.
De jeugd scoorde goed op de wedstrijden. Foto: Brandweer Huizen

Jeugdbrandweer met één team meteen door naar halve finale

HUIZEN - De jeugdbrandweer heeft zaterdag met twee wedstrijdploegen deelgenomen aan de landelijke voorronde van jeugdbrandweerwedstrijden. De tweede ploeg uit Huizen wist zich meteen te kwalificeren voor de halve finale.

De tweede ploeg bleek met overmacht eerste te zijn geworden in zijn baan. Door dit resultaat kwalificeerde de ploeg zich rechtstreeks voor de halve finale. Jordy de Gooijer werd hier de beste bevelvoerder van de dag, Steven Tilburgs en Tim Schraverus de beste aanvalsploeg en Imro van Dien en Celine Schipper de beste waterploeg. Het team werd gecomplementeerd door pombedienster Claudia van Kappel. Ze moesten een brand bestrijden die was ontstaan in een van de opslagruimtes van de fabriek. De brand breidde zich uit naar een hogere verdieping. Bij de bestrijding van deze gesimuleerde brand werd met name gelet of de ploeg het aanwezige personeelslid uithoorde welke trap gebruikt moest worden om bij de uitbreiding te komen.
De eerste ploeg werd op hun baan uiteindelijk derde. Persoonlijk succes was er hier voor de Huizer waterploeg bestaande uit Wouter Bource en Julian Spilt. Zij werden de beste waterploeg. Verder bestond het team uit bevelvoerder Aron Honing, aanvalsploeg Jasper Schram en Romy Brugman en pompbediener Stefan Schram. Zij moesten een brand bestrijden die was ontstaan in een van de kantoorruimtes van de fabriek. De brand breidde zich uit naar een op een hogere verdieping gelegen doucheruimte. Bij de bestrijding van deze gesimuleerde brand werd met name gelet of de ploeg veilig werkte en eerst de vuurhaard op de begane grond onder controle bracht voordat naar de verdieping werd gegaan.

Kwalificeren
Op 30 mei strijdt deze ploeg om zich ook te kwalificeren voor een plek in de landelijke halve finale.