Het terras aan het water is een grote trekker van CornelisZ.
Het terras aan het water is een grote trekker van CornelisZ. Foto: Bob Awick

CornelisZ: koken van de markt en met de seizoenen mee

HUIZEN - Restaurant CornelisZ aan de Vaarboom 1 in het Nautisch kwartier aan de haven van Huizen heeft een nieuw concept en gaat inkopen op de markt en met de vier seizoenen mee. Het behaalde inkoopvoordeel wordt doorgegeven aan de gasten. Het restaurant, met prachtig uitzicht op het water en terrassen aan twee kanten, bestaat nu 2,5 jaar en wil hiermee een bredere doelgroep aanspreken.

"We hebben al veel vaste gasten, maar nog steeds zijn er mensen die niet weten dat we hier zitten", vertelt Marlies Kooi, operationeel manager. Een van de manieren om meer mensen aan te spreken is door al voor € 23,95 een 3-gangen menu aan te bieden dat kwalitatief goed is. Dit menu heet Van de Markt. Daarnaast is er keuze uit het menu De 4 seizoenen voor € 27,95 en Lekker Tafelen voor € 31,95. De verschillende menu's hebben diverse keuzes in gerechten. "Daarnaast kunnen gasten ook gerechten van de menu's mixen. Ze kiezen bijvoorbeeld een voorgerecht en nagerecht van het ene menu en het hoofdgerecht van het andere. Het voordeligste menu vormt de basis en voor eventuele andere gerechten wordt een meerprijs berekend. Deze meerprijs is ook op de kaart aangegeven." Door op deze manier in te kopen, zal de kaart wekelijks gewijzigd worden.
Het restaurant wil ook meer opties bieden aan gezinnen met kinderen. "We hebben een kinderkaart en gaan beneden een speelkamer inrichten. De ouders kunnen dan nog even lekker natafelen terwijl de kinderen zich daar vermaken." Voor kinderen die graag buitenspelen is er op de parkeerplaats een speelplek gemaakt.
CornelisZ is ook heel geschikt voor grotere groepen. "Op de eerste verdieping hebben we verschillende hoeken waar grotere gezelschappen kunnen dineren of lunchen. We krijgen al vaak hele families over de vloer, maar denken dat het ook leuk is voor bedrijfsetentjes of de afsluiting van het seizoen voor de sportvereniging. Ze kunnen bellen als ze belangstelling hebben en dan leggen we ze graag uit wat we voor ze kunnen betekenen. Voor groepen van acht personen of meer hebben wij speciale menuprijzen." Omdat grotere gezelschappen het ook gezellig vinden om voor het eten even te borrelen, gaat het restaurant kijken hoe daar passend op ingespeeld kan worden.
Naast een nieuwe menukaart voor het diner is er ook een nieuwe lunchkaart. Er zijn lunchgerechten zoals carpaccio of een bacon & cheeseburger, maar ook broodjes, soepen en salades. Deze laatste drie kunnen ook gemixt en gematcht worden. Wie een ontspannen middag wil, kan vanaf 14.00 uur van een high tea genieten. Deze is er al vanaf € 16,50 per persoon. Voor meer informatie: www.cornelisz.nl.