Diefstal zonnebrillen met grof geweld bij Van den Tol

HUIZEN - De eigenaars van Van den Tol opticiens zijn al sinds vorige week donderdag bezig om ervoor te zorgen dat de voorraad zonnebrillen weer op peil wordt gebracht na een inbraak met grof geweld in de nacht van woensdag op donderdag bij hun zaak in het Hart van Huizen.

"Het is afschuwelijk", zegt Ellen van den Broek, samen met haar man Geert eigenaar van de zaak. "Wat mensen niet beseffen is dat wij al sinds donderdagmorgen half zes druk in de weer zijn om te zorgen dat klanten gewoon bij ons hun zonnebril kunnen kopen. Het seizoen is net begonnen en we hadden alles op orde en dan gebeurt er dit."
Ze vertelt dat de daders 'zonder toestemming' binnen zijn gekomen en met grof geweld de bakken met zonnebrillen uit de muur hebben getrokken. Het grootste deel van de collectie hebben ze meegenomen. "De displays zijn speciaal voor ons gemaakt en waren in de wand bevestigd. Deze hebben ze er gewoon uitgetrokken en meegenomen. We moeten nog kijken of de schade hersteld kan worden of dat de hele muur opnieuw gedaan moet worden. Het ziet er naar uit dat het wel gaat lukken, maar zeker weten we het nog niet."
Met de leveranciers wordt nu ook nog gekeken wat er geleverd kan worden uit voorraad, om ervoor te zorgen dat de opticien weer zo veel mogelijk in huis heeft voor de klanten. "Gelukkig hebben we goede contacten en aan de hand van de bestellijsten kijken zij wat ze voor ons kunnen doen. Het is natuurlijk wel afwachten of alles snel kan worden geleverd, maar ook daar wordt hard aan gewerkt."
Het kan nog weken duren voor alles weer op orde is, legt ze uit. "We zijn wel verzekerd, maar je wordt er nooit beter van. Kijk maar hoe lang we hier al mee bezig zijn." Op dit moment is er al wel een deel binnen van de nieuwe zonnebrillen en klanten zijn dan ook van harte welkom. "Graag zelfs", zegt Ellen.