Het werk van Ilse Valkenburg op de expositie 'Mijn Vrijheid' die 25 april wordt geopend.
Het werk van Ilse Valkenburg op de expositie 'Mijn Vrijheid' die 25 april wordt geopend.

donderdag 23 april

Geef-en-neemtafel

De geef-en-neemtafel vindt plaats in 't Vuronger, Schoolstraat 6 Huizen. Wat de een overheeft, kan de ander gebruiken. 10.30 tot 12.30 uur.

Sociaal Wijkteam

Het inloopspreekuur van het Sociaal Wijkteam wordt van 10.30 tot 11.30 uur gehouden in 't Vuronger, Schoolstraat 6.

Berichten van boven

Al jaren dezelfde vraag, maar deze niet durven te stellen? Geen vraag is overbodig bij Dorien Hoogerheide. Zij geeft al zestien jaar berichten door en geeft persoonlijke consulten in yogacentrum Surya Huizen. Logger 8. 20.00 tot 22.30 uur. € 15,-. Aanmelden: 06-84018966.

tot woensdag 3 juni

Tentoonstelling

Tijdens de fotografie-, textiel- en keramiektentoonstelling is werk te zien van Bert Waber, Lucky Lambo en Ankie Vytopil.
De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren van het BEL-kantoor, Zuidersingel 5, Eemnes. Gesloten op vrijdagmiddag.

vrijdag 24 april

Mamacafé

Het Mamacafé staat in het teken van Koningsdag, er is een Oranjehigh tea. Ook is er net als elke laatste vrijdag van de maand de 'Geef-en-Neemtafel' met babykleding en speelgoed. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum Holleblok, Holleblok 2a.

Vrijdagavondmuziek

Deze editie van Vrijdagavondmuziek probeert de kerkmuziek dichter bij het publiek te brengen. Richard Vos vertelt over de kenmerken, vormen en ontwikkelingen van kerkmuziek. 20.00 uur. Toegang is vrij. Nieuwe Kerk, Brede Englaan 28, Huizen.

Jongereninloop

Tijdens de jongereninloop van JongVersa voor jongeren vanaf tien jaar worden bezoekers gestimuleerd zelf actie te ondernemen door een idee in te dienen of een activiteit of workshop te organiseren. Zo geven zij zelf de avond vorm. 20.00 tot 23.00 uur. De inloop is gratis, danslessen kosten €2,50. Informatie en opgeven: relenbaas@versawelzijn.nl of 06-33103836. Muziekcentrum Schering en Inslag, Eemnesserweg 15a Laren.

Pianorecital

István Lajkó geeft een pianorecital in Theater aan de Brink in Laren. De Hongaarse pianist speelt stukken van Scriabin, Liszt, Soler en Albéniz. 20.15 uur. Entree: volwassenen € 15,-, studenten € 10,- en tot 18 jaar gratis. Reserveren via: reserveren@hartvanlaren.nl.

Ladies night bij
Dance-Point

Dance-Point en Beans Beauty Salon houden een Ladies night. Er wordt aandacht besteed aan styling, er is een modeshow en er zijn sieraden te koop. 20.45 uur, ook voor niet-leden. Havenstraat 305d.

zaterdag 25 april

Keep on Running

De clinic Keep on Running start om 9.30 uur bij Sportief Hardlopen Huizen.
De clinic is bedoeld voor mensen die net klaar zijn met de start2run of lopers die 3.5 kilometer aankunnen en verder willen. € 45,- voor twaalf trainingen, die elke zaterdag om 9.30 en dinsdag om 19.30 uur gegeven worden. Duur: 75 minuten. Inschrijven: jan@sportiefhardlopenhuizen.nl.

BOERenMARKT

Op de Blommenhoeve in Eemnes wordt de maandelijkse BOERenMARKT gehouden met pure, eerlijke en biologische producten. Stal Blom houdt tevens een Glitter & Glamourponyfeest voor jonge amazones en ruiters. 10.00 tot 15.00 uur. Meentweg 37.

Repair Café

Tijdens het Repair Café worden vanaf 10.00 uur defecte huishoudelijke apparatuur en kleding gratis gerepareerd. Tot 13.00 uur, na 12.30 geen aanname meer. Vervangende onderdelen dienen zelf meegenomen te worden. Draaikom 2 te Huizen.

Workshop Glas-in-lood

Tijdens de cursus Glas-in-lood leren cursisten in één dag zelf glassnijden, glas in lood zetten en solderen. Er wordt gewerkt aan een windlicht of paneel. Kosten: € 75,- inclusief materiaal en gebruik van gereedschap. Tijd: 10.00 tot 16.30 uur, vanaf 9.30 uur staat koffie of thee klaar. Kabelweg 1b Huizen. Aanmelden: www.kittyglasinlood.nl.

Kringloopwinkel

Stichting Servitas houdt een kringloopwinkel met een groot assortiment aan meubels, kleding, huishoudelijke artikelen en boeken en cd's. Spullen kunnen ook worden ingeleverd. De opbrengst komt ten goede aan ouderen en sociaal zwakkeren in de samenleving.10.00 tot 14.00 uur. Poolvis 2, Huizen.

Opening expositie
Mijn Vrijheid

Burgemeester Roest opent de expositie Mijn Vrijheid in de (h)Artgalerij van het Brinkhuis. 13.00 uur.

Wandelexcursie

De Vrienden van het Gooi gaan onder leiding van twee natuurgidsen ongeveer twee uur wandelen langs de Gooimeerkust bij Huizen en Naarden en over de Naarder Eng. Start: 14.00 uur bij de Kalkovens, eind van de Havenstraat in Huizen. Deelname is gratis. Honden mogen niet mee.

King's Day

Koningsdag wordt gevierd op de Oostermeent. Op het plein en in de straatjes worden oud-Hollandse spelen gespeeld. Kinderen kunnen hun score bijhouden met een paspoort, de winnaar krijgt een prijs. Voor de ouderen is er ook een hoop gezelligheid en amusement. De winkels op het plein hebben verschillende aanbiedingen.Tijd: 14.00 tot 19.00 uur. Aanmelden voor de spelletjes: management@winkelcentrumoostermeent.nl. Vermeld daarbij je naam, adres, telefoonnummer van je ouders en leeftijd.

Dance-Point lustrum

Dance-Point viert haar eerste lustrum met een bruiloft als themafeest. Een avond vol verrassingen, waar veel gedanst wordt. Van alle gasten wordt verwacht dat zij zich feestelijk kleden. 20.30 tot 01.00 uur. Kaarten tot 23 april te verkrijgen, € 7,-, info@dance-point.nl. Ook niet-leden zijn welkom.

zaterdag 25 en zondag 26 april

Cursus Holistische
massage

Elena Hilgersom en Jet Keizer verzorgen een tweedaagse introductiecursus masseren bij bewustzijnscentrum Bala. Een rijke aaneenschakeling van meditatie, dans, lichaamswerk en massage. Aanmelden: 020-3308572.

zondag 26 april

Yoga en meditatie

In de bibliotheek van Eemnes wordt van 10.00 tot 11.30 uur Anam Cara yoga- en meditatieles gegeven. Voor een gratis proefles, neem contact op met nathaliedewit@yahoo.com.

Frühschoppen

Frühschoppen is een oud Duits gebruik waar na de kerkdienst gelegenheid is elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje. Muziekvereniging St. Jan hoopt iedereen op deze manier in de juiste stemming te brengen voor de feestweek. Livemuziek wordt verzorgd door Leon Kuijpers en om 12.00 uur is er een concert. 11.30 tot 14.00 uur. Muziekcentrum Schering en Inslag, Eemnesserweg 15a, Laren. Toegang is gratis.

dinsdag 28 april

Bijeenkomst ANBO

De ANBO houdt een bijeenkomst om iedereen van de jongste ontwikkelingen rond de wetten van de notaris op de hoogte te houden. Notaris mevr. W.A. van der Sluis uit Eemnes is aanwezig. Dienstencentrum DeBongerd, Jhr.Roëlllaan 15, Eemnes. 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur.

woensdag 29 april

Kidsclub
Ons Genoegen

Kinderen vanaf vier jaar kunnen iedere woensdag van 14.30 tot 16.00 uur meedoen aan diverse activiteiten bij Speeltuin Ons Genoegen. Vrijwilligers van Versa Welzijn zijn aanwezig. Deze week: schilderijen maken. Smeekweg 104. € 1,50. Leden van de speeltuin kunnen gratis meedoen.

Yoga en meditatie

In de bibliotheek van Eemnes wordt van 20.00 tot 21.30 uur Anam Cara yoga-en meditatieles gegeven. Voor een gratis proefles, neem contact op metnathaliedewit@yahoo.com.

donderdag 30 april

Muziek op de Meent

Het trio NoyaLohyNoya treedt op in het kader van de concertserie Muziek op de Meent. Amerikaanse soul, R&B, pop en Molukse folksongs behoren tot hun repertoire. 19.30 uur. € 5,-. Deltazijde 3 01.

tot vrijdag 1 mei

Expositie

Cursisten van Atelier Stawicki exposeren hun werken in wijkcentrum Holleblok. De expositie heeft als thema 't Gooi en bevat veel verschillende werken.

tot zaterdag 16 mei

Expositie

De Historische Kring Blaricum geeft een expositie genaamd 'Bijzonder – en Monumentaal Blaricum'. Foto's uit het boek 'Bijzonder Blaricum' worden getoond en de expositie wordt gezien als schakel tussen het verleden en de toekomst. Openingstijden: zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. Brinklaan 4/A, Blaricum.

tot zondag 7 juni

Tentoonstelling

De schilderijen van Anne Marie Spijker en het ruimtelijke werk van Ellen Vermeulen worden tentoongesteld in het Rosa Spier Huis. Beide kunstenaars laten zich inspireren door hun materiaal. Dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur.

Het trio NoyaLohyNoya treedt 30 april op in het Meenthuis.